Ylivieskasta irtosi täysi pistepotti

YK – VäVI 0-2 (7-9, 3-7)

Viestin voittoisa taival sai jatkoa, sillä kotona keskiviikkona kotiutuslyöntikilpailussa kaatuneen Puijon Pesiksen jälkeen tänään oli vastassa vieraskentällä Ylivieskan Kuula. Erittäin lämpimissä olosuhteissa pelatusta ja varmasti hyvin yleisöystävällisestä ottelusta lähti kotiin kaikki kolme pistettä. Voiton takuumiehinä olivat paitsi koko joukkue myös ensimmäisen ja toisen jakson kunnareillaan ratkaisseet Matti Larikka sekä Kalle Kero.

Lämmin keli ja myötätuuli olivat juoksurikkaan ottelun takaajina.

Ensimmäinen jakso alkoi vauhdikkaasti. Tilanne saatiin nopeasti päälle ja sitä asettui purkamaan tänään numerolla neljä pelannut Joonas Riikilä. Kolmen lyönnin tuloksena oli kaksi juoksua, sillä ensiksi kokenut Keijo Saarenmaa juoksi kotiin vieden Viestin ottelussa johtoon. Viimeisellä Riikilä nosti kopin ja kun se ei kelvannut, päätti Mikko Hakomäki karata kolmoselta kotiin ja ensimmäinen vuoro päätettiin Viestin 2-0 johtoasemassa. Isäntien tasoittava oli kuitenkin ulkokentälle kovaa tykitystä. Ajolähtöä asettui purkamaan jokeri Tero Kivelä, joka paukautti pallon kakkospuolelta läpi ja lähti yrittämään kunnaria. Kolmoselta syntyi silti palo, mutta tuloksena kolme juoksua kotijoukkueelle.

Ensimmäisen jakson voitto ratkesi kolmannessa vuorossa, kun viimeisenä lyöjänä Viestin ajolähtöä asettui purkamaan kokenut kippari Matti Larikka, joka viimeisellä lyönnillään sivalsi pallon yli kolmoskopparin ja tuloksena kunnari sekä kolme tavallista juoksua. Kun seuraavassa vuorossa vielä paljon nähnyt Mika Joensuu löi pallon väliin ja Joonas Suominen juoksi kotiin, oli taululle saatu lukemat 5-9. Kotijoukkue Ylivieska teki viimeisellä sisävuorollaan kuitenkin kaksi juoksua, mutta se ei riittänyt ja näin ollen ensimmäinen jakso Viestille lukemin 7-9.

Toinen jakso uhkasi mennä Viestin osalta tiukille, mutta loistava lyöntikeli takasi hyvän lopputuloksen. Kotijoukkue karkasi jo 3-0 johtoon kunnes Joensuu näytti jälleen kokemuksensa tuoman varmuuden ja löi pallon väliin, jolloin Hakomäki sai juosta kotiin juoksun arvoisesti. Sama tahti jatkui seuraavassa vuorossa, kun jälleen sama parivaljakko oli asialla ja tilanne kaventui jo 3-2:een. Patrik Wahlstenin lyönnillä vierasjoukkue Viesti tuli ottelussa tasoihin, kun Riikilä paineli kolmoselta kotiin.

Kaikki ratkesi silti jälleen kolmannessa vuorossa. Nuoresta iästään huolimatta varsin kokenut Kalle Kero asettui purkamaan ajolähtöä ja kuinkas siinä kävikään. Pallo kopparin alta ja miestä kohti kotipesää. Keron kunnarilla ja kolmella tavallisella tilanne oli hetkessä Viestille 3-7. Kotijoukkueen takaa-ajo oli vaisu ja vierasjoukkue pääsi juhlimaan kauden ensimmäistä kolmen pisteen voittoa.

Palkinnot menivät itseoikeutetusti molempien jaksojen ratkaisijoille, Larikalle sekä Kerolle. Kotijoukkueesta palkittiin jokeriosastolta Taneli Lassila sekä peräti seitsemän juoksua lyönyt Kivelä.

Viestin osalta pelit jatkuvat jälleen keskiviikkona vierasottelulle Pöytyää vastaan. Nyt ollaan päästy vauhtiin, joten ei aleta tässä vaiheessa enää jarruttamaan!