Ylivieska jätti Viestin pisteittä

VäVi – YK 0-2 (1-4, 1-2)

Lupauksia paremmasta antanut juhannustauon jälkeinen Muhosta vastaan kotona pelattu ottelu ei kantanut ainakaan seuraavaan koitokseen saakka, sillä Viestin kanssa samoista sarjasijoituksista pelaava Ylivieskan Kuula haki sateiselta ja kylmältä Rinta-Jouppi Areenalta täydet kolme pistettä. Vaisusti esiintynyt kotijoukkue joutui jälleen niellä tappion karvasta kalkkia.

Viesti joutui takaa-ajoon heti ensimmäisen vuoroparin tasoittavalla, kun Ylivieska iski taululle kaksi juoksua. Ensin Teemu Nivala kotiutti Miika Keski-Petäjän ja lähestulkoon heti perään oli Tero Kivelän vuoro lyödä palloa kenttään, jolloin Ville Takala kiisi kotiin. Toisessa vuoroparissa kotijoukkueen jäätyä jälleen juoksuitta, päätti vierasjoukkue toistaa edellisen vuoron kaavaa ja iskeä kaksi lisäjuoksua omiin tilastoihinsa Viestin ulkokentän avustuksella. Jakson viimeisessä vuorossa sai kotijoukkue juoksutilinsä auki, kun Jaakko Erkkilä onnistui harhaheiton turvin juoksemaan kakkoselta saakka kotipesään, mutta se jäi lopulta laihaksi lohduksi, sillä loppulukemat ensimmäiseltä jaksolta olivat 1-4 Ylivieskalle.

Toinen jakso olikin jo tasaisempi. Ensimmäisen vuoroparin jäätyä juoksuttomaksi, iski Ylivieska kaksi juoksua toisen vuoron alkuun. Arttu Ruuskan sekä Tuomo Raution lyönneillä saivat Timo Torppa ja Markus Keski-Petäjä juosta kotiin, joten tilanne oli näin ollen 0-2 vieraille. Kolmannen tasoittavalla Patrik Wahlsten onnistui lyömään Joonas Suomisen kotiin, mutta se ei tälläkään kerralla riittänyt vaan ties kuinka monennen kerran päättyi toinen jakso Viestin osalta yhden juoksun jaksotappioon.

– Kylmästä kelistä huolimatta yhdeksän kolmostilannetta on liian vähän. Vastustaja ei antanut käsistä juoksuja ja kotiuttaminen tökki, joten siihen me tämän pelin hävisimme, tuumi pelinjohtaja Pekka Mäntymaa ottelun jälkeen.

Viestiltä ykköspalkinnon sai edellisen pelin tapaan Timo Hanhisalo ja kakkospalkinnon pokkasi kokenut Mika Joensuu. Vieraiden parhaana palkittiin mainiosti siepparin tontilla pelannut Ruuska ja kakkospalkinnolla lukkari Miika Keski-Petäjä.

Viestin pelit jatkuvat ylihuomenna perjantaina Muhoksella ja sunnuntaina pelataan jälleen kotona, kun vaikeuksien kanssa niin ikään paininut Manse PP saapuu Rinta-Jouppi Areenalle. Tule paikalle kannustamaan kotijoukkue pisteille!