Ykköspesiksen otteluohjelmat julki!

Viesti avaa kautensa kotiottelulla

Pesäpalloliitto julkaisi kuluneella viikolla ykköspesiksen runkosarjaottelut sekä nousu- ja putoamiskarsintojen alustavat päivämäärät. Viesti aloittaa kautensa kotiottelulla Alavuden Peli-Veikkoja vastaan helatorstaina 13.5. Mennyt talviharjoittelukausi povaa mielenkiintoista kesää, tuumii pelinjohtaja Jaakko Kultalahti.

– Vaasan seudun koronatilanteen hellitettyä hieman marraskuun loppupuolella pääsimme viimein yhteisharjoittelun makuun. Kuluneet viikot ovat sujuneet treenaamiseen suhteen hyvin, joskin kaikilla ei ole ollut ihan samanlaisia mahdollisuuksia tehdä lajitoistoja. Harjoittelun keskeisenä teemana on ollut fyysisen kunnon kehittäminen, ja yhteinen lajitreenaaminen on painottunut viikonloppuleireihin, Kultalahti selostaa.

Menneen harjoituskauden aikana joukkue on seurannut tarkasti viranomaisten ohjeita taudin leviämisen tilasta ja paikallisista rajoituksista. Pelko urheilutilojen sulkemisesta on ollut aiheellinen, joskin se ei ole harjoituksissa varsinaisesti näkynyt. Kultalahti on tyytyväinen, että maskisuosituksia on noudatettu, ja näin ollen yhteisharjoituksia on voitu pyörittää pandemiasta huolimatta.

– Ison tilan harjoitukset alkoivat Botnia-hallissa joulukuun alussa, ja porukka on ollut innokkaasti mukana. Isossa tilassa treenit pystytään suunnittelemaan ja toteuttamaan lajinomaisemmin, Kultalahti toteaa.

Tekevälle sattuu – tavataan sanoa. Muutama ikävä loukkaantuminen on harmittanut joukkuetta pitkin talvea. Markus Lehtiniemi ja Riku Utanen ovat olleet ”lasareetissa” jonkin aikaa.

– Meillä  on hyvä kilpailuhenkinen 16 miehen rosteri. Mukaan mahtuu myös pari loukkaantumista, jotka saadaan onneksi kevät-talven aikana kuntoon.

 

Kohti kesää

Vuodenvaihteen jälkeen yhteisharjoittelu painottuu yhä enemmän peliasioiden ja roolien hiomiseen.

– Merkki- ja ulkopelin kautta koitetaan kohdistaa katseita kohti talven ensimmäistä harjoituspeliä. Kannus saapuu Botnia-halliin 20.2., ja siitä pari viikkoa eteenpäin pelataan Ulvilaa vastaan. Maaliskuulle on tarkoitus järjestää myös ottelu Vimpelin junioreita vastaan. On erittäin mielekästä syksyn pitkän omatoimijakson jälkeen tehdä töitä yhdessä, toteaa Kultalahti huojentuneesti.

Juuri julkaistua sarjaohjelmaa Kultalahti povaa mielenkiintoiseksi.

– Kesän sarjaohjelma tuntuu erittäin mielenkiintoiselta. Alkukesästä vastaan asettuu heti meidän päävastustajia, ja nämä pelit näyttävät jo osviittaa mihin suuntaan mennään. Toivottavasti saadaan heti hyvä vire päälle alkukaudesta.

 

Viestin runkosarjaottelut 2021