Viestin ykköspesis tähtää kauteen 2021

Viestin pesäpallo teki pitkän ja perusteellisen harkinnan jälkeen päätöksensä miesten Ykköspesikseen osallistumisesta. Jos sarjan osalta Ykköspesiskausi päätetään pelata kesällä 2020, Viestin joukkue ei osallistu kauden 2020 aikana otteluihin. Tämä toimenpide ei merkitse luopumista sarjapaikasta: siis Viesti säilyttää edelleen paikkansa Ykköspesiksessä kaudelle 2021.

Tärkeimpänä tekijänä päätöksessä on terveys.

– Haluaisimme luonnollisesti järjestää Kyrölän kentällä ottelutapahtumia entiseen malliin, mutta emme halua altistaa pelaajia, toimitsijoita emmekä kannattajiamme koronatartunnoille. Selvityksissä ei löytynyt ratkaisuja, joilla edellä mainittujen terveys olisi voitu turvata. Riski on todellinen, ja tunnemme vastuumme, tiivistää päätöksen pesäpallojaoston puheenjohtaja Hannele Taanonen.

Pelaajat ja pelinjohto ovat puineet asiaa keskenään. Jaakko Mansikkamäki kertoo, että joukkue on pohtinut otteluihin ja ympäri Suomea tehtäviin ottelumatkoihin liittyviä tartuntariskejä ja myös yleisön mahdollista altistumista.

– Vallitsevissa oloissa kauden läpiviemiseen liittyy niin paljon epävarmuustekijöitä, että paras tarjolla olleista vaihtoehdoista on suunnata katse jo seuraavaan kesään. Toivottavasti olemme silloin taas perinteisessä tilanteessa, jossa ainoat tarvittavat rajoitukset kertoo kiilassa pelituomari, Mansikkamäki toteaa.

Tehty päätös mahdollistaa kunnollisen valmistautumisen kesän 2021 ykköspesiskauteen, joka toivottavasti saadaan pelata runsaiden katsomoiden edessä ilman pelkoa koronatartunnoista.

Vähänkyrön Viestin pesäpallojaosto

Vähänkyrön Viestin ykköspesisjoukkue