Viestin haaviin jäi Lohi ja kolme pistettä

Lohi – VäVi 0-2 82-8, 0-5)

Kaksi kierrosta ennen runkosarjan päätöstä oli Viestin vuoro vierailla aina aurinkoisella Koskenharjulla Jyväskylän Lohen vieraana. Lähtökohdat olivat selkeät, sillä Viestin ottaessa yhdenkin pisteen varmistuisi samalla Lohen suora putoaminen, mutta samalla Viestin kannalta onnekkaasti suoran putoamisen välttäminen.

Ensimmäinen sisävuoro oli vierajoukkueelta niin sanottu ohivuoro, joten juoksuja ei nähty. Kotijoukkue Lohi sen sijaan iski taululle ottelun ensimmäisen juoksun Riku Orpanan lyömänä ja Atte Hakalan tuomana. Viesti ei tähän kuitenkaan tyytynyt, vaan heti seuraavassa sisävuorossaan Patrik Wahlsten avasi vieraiden juoksutilin lyömällä kaksi juoksua. Tuojina olivat Jaakko Erkkilä sekä Kalle Kero. Kun kolmen palon jälkeen Lohelle ei juoksujen teko maistunut, alkoi Viesti rummuttaa kotijoukkueen ulkokenttää huolella. Ensiksi Kero löi kotiin Joonas Lassilan, jonka jälkeen Wahlsten iski jo illan kolmannensa kotiuttamalla Jani Pylkän. Tilanne kolmen vuoron jälkeen Viestille 1-4.

Neljännessä vuorossa sekä koti- että vierasjoukkue tuplasivat omat juoksunsa. Kokenut Mika Joensuu löi Jaakko Erkkilän kotiin ja jatkoa seurasi, kun Timo Hanhisalo saatteli Wahlstenin kotiin. 1-6 tilanne ei kuitenkaan Viestille riittänyt, vaan Joonas Lassila päätti vielä näyttää omaa osaamistaan lyömällä takaa läpi. Tuloksena oli lopulta kaksi lyötyä joksua, joiden tuojina olivat Matti Larikka sekä Joensuu. Kotijoukkue sai viimeisessä vuorossaan vielä kavennettua peliä yhden juoksun arvoisesti, mutta kuten tiedetään, se ei riittänyt ja ensimmäinen jakso näin ollen Viestille lukemin 2-8.

Toisella jaksolla vierasjoukkue Viesti ei antanut kotijoukkueelle sanan sijaa, vaan hallitsi ottelua koko jakson ajan. Jakson juoksutilin avasi Joensuu oivaakin oivemmalla välilyönnillä, jolla Erkkilä kiisi kotiin. Lyönnissä oli myös Hanhisalo, sillä Joensuun tavoin hän löi yhteensä kaksi juoksua toisella jaksolla. Lukemia kaunisteli vielä Kero, joka iski lopulta viimeisen naulan arkkuun ja tilanteen 0-5. Kolmen vihellyksen jälkeen Lohi oli saatu pyydystettyä!

Kotijoukkueen ykkösenä palkittiin Joni Lehikoinen ja kakkospalkinnolla Orpana. Viestin kakkonen oli Wahlsten ja ykkönen arvatenkin loistopelin pelannut Joensuu.

Runkosarja päättyy 10.8. eli tulevan viikon torstaina, kun Haminan Palloiliat saapvat RInta-Jouppi Areenalle. Tule paikalle!