Viestiltä aneeminen peli – Pöytyä voitti lukemin 2-0

Jaakko Erkkilä on tehnyt hyvän paluun loukkaantumisen jälkeen.

Vähäkyrö matkasi sunnuntaina vierasotteluun Pöytyälle. Kokoonpano koki hieman muutoksia, sillä Vimpelin pojat eivät olleet tällä kertaa mukana. Positiivinen asia oli kuitenkin Jaakko Erkkilän kuntoutuminen ulkopelikuntoon. Viesti oli kuitenkin hyvällä nipulla matkassa, mutta sisäpeli ei ottanut toimiakseen missään vaiheessa peliä ja etenkin kotiutus tökki tänään. 

Ensimmäisen jakson Viesti aloitti sisältä ja onnistuikin tekemään tilanteen, mutta Pöytyän takatilanne kesti kuitenkin hyvin. Ensimmäisen tasoittavalla Marlo Jaakkola avasi kotijoukkueen juoksuhanat vastustamattomalla kumuralla. Toisessa vuoroparissa tukkoisuus jatkui, ja Viesti ei saanut juoksuja. Pöytyä vuorostaan sai hurmoksen päälle ja iski taululle 6-0 lukemat osittain hyvillä lyönneillä ja osittain räpylästä. Kolmannessa vuoroparissa Pöytyä onnistui vielä kahdesti ja Kalle Viidan kakkospuolen läpärillä Viesti kavensi lukemiksi 8-1. Viimeisessä vuoroparissa ei juoksuja nähty, joten 8-1 lukemiin päättyi ensimmäinen jakso.

Toiselle jaksolle Viesti toi Kalle Viidan ulkopeliin mukaan ja siirsi Jari Ojasen etenijäjokeriksi. Vähäkyrö onnistuikin rakentelemaan ajotilanteen, mutta kotiutus sakkasi jälleen. Pöytyän sisävuorossa hyvässä lyönnissä ollut Jaakkola vei kotijoukkueen 1-0 johtoon. Pöytyäläiset onnistuivat vielä lukkari Joona Iivosen toimesta lisäämään johdon lukemiin 2-0 ja tämä riittikin lopulta jaksovoittoon.

Viestillä on vielä kaksi runkosarjaottelua jäljellä. Ensi lauantaina Vähäkyrö kohtaa Kempeleen Kirin kotikentällään ja runkosarjan viimeinen ottelu on Ylivieskan Kuulaa vastaan vieraissa.