Viesti voitti jälleen ottaen kotonaan Ulvilalta kaikki kolme pistettä

VäVi – UP-V 2 – 0 (5-4, 5-2)

Viestin osalta voitokkaasti edenneet ajat saivat jälleen sunnuntaina jatkoa, kun Ulvilan Pesä-Veikot kaatuivat aurinkoisella Hietalahden pesäpallostadionilla kolmen pisteen arvoisesti ja siten kotijoukkue paransi huomattavasti tukalana ollutta tilaansa sarja häntäpäässä.

Ottelu alkoi vauhdikkaasti, sillä heti ensimmäisessä vuorossa kotijoukkue iski taululle tärkeät kaksi juoksua. Ensin Kalle Kero kotiutti Mika Joensuun ja heti perään Matti Larikka saatteli Jani Pylkän kotiin. Ulvilan vaisun sisävuoron jälkeen Viestin vahva alku sai jatkoa, sillä Joonas Riikilä löi taiturimaisen näpin kakkosrajaan ja vierasjoukkueen hämmästyksestä lähes paikoilleen jähmettyneen ulkokentän katsellessa pallon vierimistä, sai Jari Ojanen tulla rauhassa kohti kotipesää. Tasoittavallaan vieraat kavensivat lukemiksi 3-1, kun tutussa paikassa Hietalahden auringossa pelannut Mikko Talvitie löi pallon väliin ja Markus Salonen kiisi kotiin.

Isännät löivät kokeneiden pelimiesten, Larikan ja Joensuun toimesta kotijoukkueen juoksusarakkeeseen vielä tärkeät kaksi juoksua, sillä Ulvila aloitti neljännen tasoittavallaan todellisen loppukirin. Yhden palon tilanteessa vierasjoukkue iski nopeasti kolme miestä kotiin ja selvältä tuntunut jaksovoitto olikin yhtäkkiä livetä käsistä. Lopputuloksena kuitenkin kolme paloa ja näin ollen ensimmäinen jakso Viestille 5-4.

Toinen jakso mukaili ensimmäistä. Vieraat saivat aloittavallaan tehdyksi yhden juoksun Petri Kulmalan lyömänä ja Jesse Jokelan tuomana. Kotijoukkue vastasi kuitenkin huutoon ja näytti, että pelihaluja löytyi vielä voitetun jakson jälkeenkin. Tasatilanne muodostui, kun kokemus näytti omaa rooliaan; Joensuu löi ja Keijo Saarenmaa toi. Seuraavaksi Patrik Wahlsten kotiutti Mikko Hakomäen ja myöhemmin jakson voittojuoksuksi muodostuneen tikin löi Timo Hanhisalo ja tuojana Joensuu. Toinen jakso päättyi lopulta lukemiin 5-2 ja kotijoukkueen kolmen pisteen voitto näki päivänvalon.

– Tärkeät kolme pistettä. Ykköstilanteen purku oli jostain syystä vaikeaa, joten palottomien ajojen vähäinen määrä kuivui siihen. Kotiutukset olivat laadukkaita ja vaikka pelin taso ei kovin korkealle noussutkaan niin ulkona tehtiin vähän vähemmän virheitä kuin Ulvila, tuumi Viestin pelinjohtaja Pekka Mäntymaa ottelun jälkeen.

Vierasjoukkueesta ykköspalkinnon pokkasi tutulla kentällä pelannut Roope Reinikka ja kakkospalkinnon lukkari Talvitie. Kotijoukkueen palkinnot menivät kokeneille herroille, sillä parhaana palkittiin hyvää peliä sisällä sekä lautasen ääressä pelannut Joensuu. Kakkospalkittu oli mainiota kopparipeliä pelannut ja kaksi juoksua tuonut Saarenmaa. Kaksi tuotua juoksua nosti luottopelaaja Saarenmaan tuodut Ykköspesiksen runkosarjassa jo lukemaan 196 ja se oikeuttaa miehen sarjan kaikkien aikojen etenijätilastossa sijalle kahdeksan.