Viesti otti yllätyspisteen Kempeleen Kiriltä!

Jaakko Erkkilä oli hurjassa lyönnissä Kiriä vastaan!

Launtaina Vähäänkyröön saapui sarjan ennakkosuosikki Kempeleen Kiri, joka on ottanut vahvan kiinnityksen superpesisnousuun loppukaudesta. Viesti onnistui jälleen piinaamaan yhtä sarjan kärkikolmikon joukkuetta, mutta voittoon asti hyvä taistelu ei riittänyt. Pesismarkkinapelissä oli kuitenkin hyvä tunnelma ja yleisö sai takuulla rahoilleen vastinetta!

Ensimmäisen jakson Viesti aloitti sisältä ja onnistui heti kahdesti Mikko Hakomäen ja Mika Joensuun toimesta. Vierasjoukkue Kempele tuli toisella sisävuorollaan tasoihin Marko Pelkosen ja Jouko Raution lyömillä juoksuilla. Kolmannessa vuoroparissa Hakomäki onnistui toistamiseen ja siirsi kotijoukkueen 3-2 johtoon. Kempele pisti kuitenkin Viestin ahtaalle kolmannen tasoittavalla lyöden kolme juoksua. Neljänteen vuoropariin lähdettiin siis Kempeleen johtolukemissa 3-5. Vähäkyrö rakensi kakkoskärjestä tilanteen, ja Joensuu löi säilytyskuvioon viimeisellä lyönnillä pallon kylmästi väliin. Tämän jälkeen jokerina pelannut Elmeri Anttila löi kumuran vastustamattomasti väliin ja peli olikin tasan 5-5! Vähäkyrö tyhjäsi kentän ja lähti rakentamaan ykköskärjestä uutta tilannetta. Rinta-Jouppi Areena repesi liitoksistaan, kun Jaakko Erkkilä pamautti 1-2 -tilanteessa pallon kakkosluukusta maisemiin, lyönnillä tuloksena 1+2 juoksua. Taneli Lassila jatkoi kotijoukkueen hurmosta kotiuttamalla Erkkilän pussarilla. Lyöntikierros rullasi yhden kierroksen ympäri jälleen ja hurjalla päällä ollut Erkkilä puhkaisi kolmosluukustakin, tästä tuloksena kuitenkin vain yksi juoksu. Viesti lähti neljännen tasoittavalle siis lukemista 10-5! Kempele löi vielä kaksi juoksua ykköspyssyjensä Matti Korhosen ja Pelkosen toimesta, mutta se oli lopulta laiha lohtu, sillä Viesti voitti jakson lukemin 10-7!

Toiselle jaksolle iso teema oli se, että jakson alussa täytyy olla skarppina. Ikävä kyllä näin ei kuitenkaan ollut ja Kempele karkasi heti 0-3 johtoon. Kotijoukkueen sisäpeli oli takkuista ja palottomia ajoja ei enää syntynyt. Vierasjoukkue paranteli asemiaan vielä kolmannessa vuoroparissa, jossa se onnistui kahdesti. Hyvän pelin pelannut Tommi Lintala kavensi pelin 1-5 lukemiin ja nämä jäivät myös jakson loppulukemiksi.

Supervuoroon Vähäkyrö lähti sisältä, mutta jo toisen jakson takunnut sisäpeli ei auennut vieläkään. Kempele teki kolme paloa hyvin nopeaan tahtiin ja siirtyi sisälle. Kärki teki Pelkoselle tilanteen, joka löi keskisaumasta juoksun. Pallo meni lopulta läpi ja Pelkonen kiersikin vielä pesät läpi viimeistellen lukemiksi 0-3.

Keskiviikkona on viimeinen runkosarjaottelu, johon onkin ladattu isot panokset. Puijon Pesis meni tänään sarjataulukossa Viestin edelle neljänneksi, tiputtaen Vähänkyrön viidennelle sijalle, joka oikeuttaa viimeiseen pudotuspelipaikkaan. Kuopiolaisilla on nyt kahden pisteen kaula Viestiin, mutta heidän loppuohjelma on hyvin haastava, sillä joukkue kohtaa vielä Kempeleen Kirin sekä Manse PP:n. Ulvila on noussut sarjataulukossa kuudenneksi ollen kaksi pistettä Vähänkyrön perässä. Ulvila kohtaa viimeisessä ottelussa Ylivieskan, joka on sarjataulukossa toisiksi viimeisenä. Pöytyän Urheilijat on sarjataulukon sijalla seitsemän samalla pistemäärällä kuin Ulvila. Pöytyällä on vielä kaksi ottelua pelaamatta, mutta vastustajat ovat niin ikään pahat, sillä joukkue kohtaa Manse PP:n ja Siilinjärven. Jos Viesti voittaa Ylivieskan keskiviikkona, niin joukkue nousee 28 pisteeseen, mutta sekään ei takaa vielä varmaa pudotuspelipaikkaa, sillä jos Pöytyä voittaisi kummatkin jäljellä olevista peleistään – tippuisi Viesti pudotuspelien ulkopuolelle. Keskiviikkona joukkueemme on siis kovan haasteen edessä, sillä Ylivieskan Kuula on parantanut peliään loppukautta kohden.