Viesti on valmis pistejahtiin

Harjoituspelit päättyivät Ikaalisiin

Valmistautuminen kauteen 2021 on tullut päätökseen. Viesti avaa kautensa keskiviikkona 2.6. Ulvilan Pesä-Veikkoja vastaan Rinta-Jouppi -areenalla. Kaikkiaan kahdeksasta harjoituspelistä saatiin paljon tietoa erilaisista kokoonpano- ja peluutusvaihtoehdoista. Vaikka voitoilla ei harjoituspeleissä päästy liiemmin juhlimaan, osaa pelinjohtaja Jaakko Kultalahti nähdä myös numeroiden taakse. Yhteenpelaamisen näkökulmasta joukkueen osaset alkavat hiljalleen hitsautua yhteen.

Ulkopeli on kehittynyt runsaasti hallipeleihin nähden. Sisäpelissä on ollut vaikeampaa, mutta oikeaan suuntaan ollaan kulkemassa. Kokoonpanomuutokset ovat osaltaan tuoneet haasteita sisäpelin pyörittämiseen, Kultalahti kertoo.

Harjoituskauden ja -pelien tavoitteena on ollut tiiviin ja laadukkaan ulkopelin ylläpitäminen, vaikka miehistö hieman vaihtuisikin. Tulevalla kaudella Viestillä on runsaasti erilaisia mahdollisuuksia rakentaa kokoonpanoa, kun jokaiselle ulkopelipaikalle on käytössä useampi pelaaja. Vimpelin Vedon miehiä tullaan näkemään kokoonpanossa myös läpi kesän.

Kokoonpanon kannalta tilanteemme on hyvä. Oman laajan rosterimme lisäksi rotaatio Vimpelin kanssa tulee pyörimään koko kesän. Meillä on varaa rakentaa kokoonpano usealla eri tavalla, Kultalahti toteaa.

Miesten ykköspesiskautta on ennakoitu tänä kesänä erittäin jännitäväksi. Tämä luo tilanteen, jossa jokainen voitettu jakso vaikuttaa sarjataulukon sijoituksiin. Tasaisessa ennakkorankingissa Kultalahti nostaa ainoastaan kolme joukkuetta vahvoiksi lenkeiksi:

Oulu, Kuopio ja Alajärvi tulevat melko varmasti olemaan korkealla, mutta siitä alaspäin erot tulevat olemaan marginaalisen pieniä. Pelejä tulee menemään ristiin, mikä johtaa sarjan keskipakan tiivistymiseen. Viesti on valmis tähän kilpailuun. Ratkaisun paikoissa on oltava vahvoja, jotta otteluita voidaan kääntää voitoiksi.

 

Ykköspesiksen joukkueet kaudella 2021

Alajärvi

Alavus

Ikaalinen

Jyväskylä

Kannus

Laukaa

Loimaa

Oulu

Kuopio

Simo

Ulvila

Vähäkyrö