Viesti nousi Ykköspesikseen!

Pelit ovat miesjoukkueen osalta tältä kesältä ohitse ja uudet haasteet sarjanousun myötä edessä. Viimeinen ottelu Helsingissä täydensi upean 22 ottelun voittosarjan, jonka aikana pelatuissa vierasotteluissa ei hävitty yhtäkään jaksoa sillä Meilahdessakin ottelu päättyi 2-0 (6-1, 7-0) voittoomme. Ratkaisuhahmoja oli heti ensimmäisessä vuorossa pajatson tyhjäksi kopparin ylityksellä iskenyt Jarkko Vainionpää. Itse näen, että tämän kauden joukkueen mahdollistaneen yhteistyön siemenet kylvettiin viisi vuotta sitten, jolloin Vainionpään jo edesmennyt Jaakko-isä oli merkittävässä roolissa, kun pystyyn laitettiin Mailan ja VäVin yhteinen A-poikaporukka. Huomattiin, että näinkin voidaan toimia.

uutiskuva

Toinen ratkaisuhahmo oli toisella jaksolla vieraiden kakkospuolen 1+1 juoksun arvoisesti puhkaissut Jaakko Erkkilä. ”Erkki-pojalla” on ikää vasta 23 vuotta mutta tämä kausi oli jo yhdeksäs edustusjoukkueessa. Jälki oli tällä sesongilla mailan varressa parempaa kuin koskaan, kauden 16 viimeisessä ottelussa kävi vain kuusi kertaa niin, ettei Erkki päässyt kärkenä kentälle (onnistumisprosentti 91,1). Helpolla eivät kuitenkaan nuo onnistumiset tulleet. Mahtoi olla tammikuuta, kun eräs saliharjoitus sai lähes ikävimmän mahdollisen lopun. Pari toistoa enää piti vetää ja Erkkilä teki näpinhakusuorituksen mutta heitettyään pallon totesi ”olkapää meni” ja putosi tuskissaan lattialle. ”Kukas nyt pelaa ykkösvahtina” kävi varmasti koko joukkueen mielessä. Jaakko ei vaipunut synkkyyteen vaan kävi läpi pitkän kuntoutuksen ja saikin itsensä ulkopelikuntoon. Etukentälle kuitenkin piti löytää uusi mies sillä käsi vaatii leikkaushoitoa tullakseen entiselleen.

Siinä vaiheessa astui kuvaan viuhkavelho nimeltään Pekka Mäntymaa, joka uskalsi sovittaa joukkueen kuopuksen Jari Ojasen playoffien kynnyksellä ykkösvahdiksi. Huikeasti parin viime vuoden aikana kehittynyt Haarajoen Haapakoski otti tilan haltuunsa ja vaikka pari kertaa tulikin kintuille niin pokka piti ja tärkeitä paloja syntyi hyvän liikkeen ja nopean käden ansiosta. Ojanen kruunasi läpimurtokautensa iskemällä Helsingissä toisen jakson alussa ykköstilanteessa pallon painuvana väliin ja kopparin arvioitua lyönnin väärin, Eero Karvonen kiersi vetävällä askeleellaan suoraan kotiin ja Jari itse tuuletti kunnaria.

Halusin nostaa juuri nämä ”tarinat” esille siksi, että ne kertovat paljon joukkueestamme. Joka syksy ollaan oltu lähempänä sitä, että lopetetaan naapureiden keskenään nokittelu ja yhdistetään vahvuudet. Nyt se tehtiin ja ryhmästä tuli Joukkue paitsi sen vuoksi, että oltiin tuttuja jo entuudestaan, myös sen vuoksi että väki halusi olla paikalla harjoituksissa koska muutkin olivat eli vallitsi terve kilpailutilanne. Vanhatkin nuortuivat, kun alkusählyssä tai näppikisassa haettiin ”yliotteita”. Vastoinkäymisiä sattui myös matkalle, Kannuksessa käytiin keväällä harjoituspelissä opettelemassa, ettei hyväkään työnteko kanna ellei peleissä olla läsnä joka solulla. Enemmiltä loukkaantumisilta onneksi vältyttiin. Siitä lankeaa iso osavastuu ammattitaitonsa käyttömme suoneelle Taneli Töylille, joka toi uusia tuulia fysiikkaharjoitteluun ja lihashuoltoon.

Parhainkin laiva ajaa karille, jos ruorissa torkutaan. Mäntymaa oli mies paikallaan paitsi viuhkassa myös taktiikkataulun kanssa. Joukkue luotti varauksetta käskijäänsä ja päinvastoin. Mikä kaikkein tärkeintä, pelaajat olivat samanarvoisia. Jos ei palaverissa sovitut asiat pelissä pitäneet niin asiaan palattiin riippumatta selkätarrassa olevasta nimestä. Tässä jutussa pitäisi oikeastaan kehua erikseen ja nimeltä koko 16 pelaajaa + taustat sisältävä ryhmä mutta silloin puhuttaisiin jo novellista. Jos vaikka joululehdessä sitten.

nousukuva
Kuva: Julia Karlsson

Kiitokset seuratoimijoille niin VäVissä kuin Mailassa, mahdollistitte ottelutapahtumat vaikka sää ei tänä kesänä ystävämme ollutkaan. Kiitokset sponsoreille, ylivuotisissa kuteissa olisi ollut ikävää käydä pääkaupungissa. Kiitokset tietenkin myös yleisölle, oli hienoa saada kannustusta myös vieraskentillä ja vielä erikseen pariin peliin tunnelmaa tuoneelle kakkospuolen fanijoukolle.

Tehtiin mitä piti.