Viesti nappasi voiton Kuulasta

VäVi – YK 2-1 (0-1, 3-1, s5-1)

Botnia-hallissa mitelty hallikauden avaus kääntyi ensimmäisen jakson vaisun sisäpeliesityksen jälkeen voitoksemme supervuoron kautta. Jaksot pelattiin kolmen vuoron mittaisina ja koska molempien puoliskoiden voittaja oli selvillä ennen viimeistä ruutua niin supervuoron jälkeen jäi aikaa vielä lyödä kotiutuskilpailukin, jossa ainoana mailan varressa onnistui Patrik Wahlsten.

Avausvuorossa Mika Joensuu ja Kalle Kero saattelivat Saarenmaan kolmoselle, mutta vapaalla lyönnillä ei kuitenkaan juoksua syntynyt. Tasoittavallaan Ylivieska loi ajolähdön yhdellä palolla, mutta ensimmäinen yritys päättyi paloon ja toinen koppiin. Selkeä paikka katkaista vuorokin oli käsissämme mutta niin vain Kuula kimmersi pitkän kärkensä lopusta alkaen kolmostilanteen ja Jaakko Leskelä poisti kotiutuksellaan nollan joukkueensa sarakkeesta. Toisen vuoron aluksi Matti Larikka vaihtoi Jari Ojasen kakkoselle ja seuranneiden kahden harhaheiton avustuksella täyttyivät takapesät. Tilanne oli mitä mainioin mutta kotiutusosasto ei vielä ansainnut onnistumisia. Ylivieska puolestaan sai toisen tasoittavallaan kärkensä kolmoselle mutta juoksusaldo ei karttunut. Kolmas lyöntivuoromme oli pelin ainut, jossa emme päässeet edes yrittämään kotiutusta, joten jakso vieraille.

Toisen jakson alussa Tero Kivelä löi Vieskan johtoon mainiolla kakkosrajanäpäyksellä. Seuraavana lyöjänä Tuomo Rautio yritti vastaavaa temppua mutta mainiosti VäVi-debyytissään onnistunut Joonas Lassila pelasi tilanteen pienen haparoinnin jälkeen hienosti loppuun ja poltti etenijän. Tasoittavallamme avasimme juoksutilimme ja nousimme rinnalle, kun syöttötuomari tuomitsi vieraiden lukkarin roskaisen syötön toiseksi vääräksi. Jakson lopulla lukkarimme Joensuu nousi suureen rooliin paitsi tylsyttämällä vieraiden sisäpeliä korkeilla tolpillaan myös lyömällä toisen tasoittavalla jaksovoittoon oikeuttaneet juoksut. Ensin JoLa eteni kotiin tappimiehen räpylää hivelleellä keskisaumalyönnillä ja seuranneella painuvalla kakkospuolen sivalluksella Mikko Hakomäki eteni röyhkeästi suoraan kakkoselta kotiin kopparin otettua pelivälineeseen tarpeettoman monta kosketusta.

Supervuorossa saimme rullan pyörimään kaikkien edeltävien vuorojen edestä. Joensuu onnistui jälleen kotiuttamaan Lassilan ja Keron lyönnillä Hakomäki juoksi toisen tikkimme. Sen jälkeen Wahlsten iski voimapystärinsä väliin ja Keijo Saarenmaa pudotti lyöntinsä kolmosjatkeelle. Vieraat vastasivat Aleksi Rantalan merkkaamattomalla kakkosjatkeelle kahden palon tilanteessa, mutta muita paikkoja kavennukseen ei enää tullut.

Kokoonpanot:

VäVi YK
1. Joonas Lassila 0/2 1. Timo Torppa 0/2
2. Mikko Hakomäki 0/3 2. Markus Keski-Petäjä
3. Mika Joensuu 3/0 3. Miika Keski-Petäjä
4. Kalle Kero 1/0 4. Ville Takala 0/1
5. Patrik Wahlsten 1/0 5. Aleksi Rantala 1/0
6. Joonas Riikilä 6. Joel Salmela
7. Tommi Lintala 0/1 7. Eetu Raitio
8. Aapo Hautakangas 0/1 8. Jaakko Leskelä 1/0
9. Jari Ojanen 9. Rasmus Salomaa
10. Olli Saukkoranta 10. Tuomo Rautio
11. Keijo Saarenmaa 1/0 11. Tero Kivelä 1/0
12. Matti Larikka 0/1 12. Taneli Lassila

 

Omasta ryhmästämme Jaakko Erkkilä parantelee vielä leikattua olkapäätään mutta on jo tehnyt keveitä lajiharjoituksia. AJ Keskikangas puolestaan loukkasi voimaharjoituksissa jalkaansa ja on sen johdosta ollut jo jonkin aikaa poissa rivistä. Jymy-Jusseista saatiin tähän peliin näytille Joonas Riikilä, joka esittelikin pelimiehen otteita varsinkin ulkokentällä. Aika näyttää, miten kuviot hänen kohdallaan etenevät. Nyt jatketaan harjoituksia ja parin viikon päästä vastaan asettuu samalla areenalla Vimpeli.