Viesti nappasi pisteen Manse PP:ltä

Ville Takala on esittänyt loistavia otteita tällä kaudella Ykköspesiksessä!

Keskiviikkona Vähäkyrö sai vastaansa Manse PP:n, joka kuuluu sarjan kärkijoukkueisiin ja tulee luultavasti myös tällä kaudella taistelemaan noususta Superpesikseen. Viesti oli ennen ottelua voittanut kaikki kotipelinsä, mutta tällä kertaa vierasjoukkue oli tiukoissa paikoissa vahvempi ja vei ottelun nimiinsä lukemin 1-2. Ottelua oli seuraamassa kauden ennätysyleisö, ja katsojat saivatkin viihdettä koko rahan edestä!

Vähäkyrö aloitti sisältä ottelun vahvasti onnistuen kahdesti. Ensimmäinen juoksu syntyi vapaataipaleella ja toinen Elmeri Anttilan sivalluksella. Manse PP:n ensimmäinen lyöntivuoro tuotti yhden juoksun, joka lähti Ville Hotakaisen mailasta. Vähäkyröläisten kolmmannessa lyöntivuorossa nähtiin harvinainen videotarkistus, kun Mika Joensuun varsi lyönti näytti osuvan vastustajajoukkueen lukkariin. Videolta ilmeni tilanteesta estäminen, joten Viesti siirtyi 3-1 johtoon. Juuso Keski-Koukkari lisäsi vielä Vähänkyrön johtoa yhdellä juoksulla, joten 4-1 lukemista lähdettiin puolustamaan ulkovuoroon. Manse PP tuli kuitenkin peliin mukaan välittömästi tehden neljä juoksua. Juoksuista kolme tulivat lyömällä – osittain Viestin ulkokentän avustuksella ja yksi harhalla. Kumpikaan ei kahdessa viimeisessä vuoroparissa juoksuja enää onnistunut tekemään, joten ensimmäinen jakso meni vieraille lukemin 4-5.

Toiselle jaksolle Viesti ei tehnyt muutoksia, sillä sisäpelissä tilannetta tuli kuitenkin hyvällä prosentilla etenkin kärjestä. Keski-Koukkari löi toisessa vuoroparissa jakson avausjuoksun komealla näpäytyksellä, jolla kotiin juoksi Anttila. Kaikki näytti hyvältä viimeiseen ulkovuoroon saakka, mutta Manse PP tuli lopulta tasoihin harhaheitolla ja Hotakaisen välilyönnillä. Neljännen tasoittavalla oli siis selvää, että Viestin on tehtävä kaksi juoksua, jotta peli jatkuisi. Kotijoukkue rakenteli palottoman ajon Anttilalle, joka ei tällä kertaa kuitenkaan onnistunut. Jakson upea ratkaisu lähti lopulta Joensuun mailasta, kun mies puhkaisi takakentän painavalla lyönnillään, ja kotiyleisö oli hurmoksessa! Viesti voitto toisen jakson lukemin 3-2!

Supervuoroon kotijoukkue lähti sisävuorosta. Palot tuli kuitenkin nopeaan tahtiin siitä huolimatta, että pieni hyökkäys saatiinkin aikaan. Kalle Viita oli erittäin lähellä tuoda harheitolla juoksun, mutta hän paloi kuitenkin kotipesän kynnykselle. Manse PP:n sisävuorolla Hotakainen löi tarvittavan juoksun, joka riitti vierasjoukkueen voittoon.

Viestin pelit jatkuvat jo tiistaina, kun Ulvilan Pesä-Veikot saapuu Kyrölään. Vähänkyrön kotipelit ovat tällä kaudella olleet järjestäen erittäin viihdyttäviä – tästä tuskin poiketaan tiistainakaan! Ottelu on niin sanottu kuuden pisteen ottelu, sillä Ulvila on tällä hetkellä sarjataulukossa juuri Viestin alapuolella kuudentena, joten kotiyleisön tuki on jälleen tarpeen!

Ottelun tilastot