Viesti kohtaa Vedon

Perjantaina eli 3.2. saamme Botniahalliin arvovaltaisia vieraita. Jos elettäisiin Asterixin aikakautta niin vastustajamme kotipaikka olisi pieni gallialainen kylä monine sankareineen mutta nykypäivänä puhutaan Vimpelistä. Paikkakunnan pesispioneerit havaitsivat väestön sielujen olevan kissapetojen sukua ja keksivät nerokkaasti perustaa pesäpallokentän saareen, jossa pallon kiinnioton laiminlyönti johtaa uintireissuun. Sukupolvien vieriessä vimpeliläisistä onkin kehittynyt vastustajan näkökulmasta katsottuna kiusallisen tarkoin pallon pelialueella pitäviä ulkopelaajia. Pienet kolhut ja mustelmatkin otetaan mieluusti vastaan jos vaihtoehtona on kastuminen.

Menneenä syksynä Vimpeli osoitettiin peräti valtakunnan johtavan urheilumiehen toimesta erittäin vieraanvaraiseksi paikkakunnaksi. Ihmekös tuo, paikalliset avustavat usein vastustajiaan pelipuvun pesemisessä jo ottelun aikana. ”Vierasjoukkueen pelaajilla on taas ollut pesuainetta pelipuvun taskuissa” vastattiin kaupunkilaispojalle, joka mummolassa kyläillessään ihmetteli kentän jälkeen olevan kosken kuohuja. Aina vieraanvaraisuutta ei ole osattu tulkita oikein sillä ammoisina aikoina Taalainmaalta muutti pitäjään pieneksi hetkeksi siirtolaisperhe. He tuskin koskaan ymmärsivät, että poikansa ei koulusta kotiin tullessaan ollut mustelmilla sen vuoksi, ettei hänestä olisi pidetty vaan kunnarin lyöminen on yksinkertaisesti aina ollut niillä kulmilla yksi suurimpia kunnia-asioita. Pahaksi onneksi aapisissa oli siihen aikaan k-kirjaimen sivulla opetettu ”K niinkuin Kainuu” ja kylän vanhin oli määrännyt haitallista materiaalia sisältävät sivut poistettaviksi. Tästä johtuen paikkakunnalla toimikin pitkään Suomen ainoa G-kauppa.

Vimpeli tunnetaan myös suksitehtaastaan, jonka palveluksessa mahtoi vaikuttaa myös kanadalaisen huippuhiihtäjän Alex Harveyn esi-isä. Suvun nimi tietenkin oli alunperin Liikala tai Lassila mutta se muutettiin kunnanvaltuuston yksimielisellä päätöksellä, kun suksimestari erehtyi Vedon nimellä perussarjassa pelannutta tehtaan joukkuetta edustaessaan hätäpäissään tavoittelemaan jokeen lyötyä palloa penkereellä olleella pitkävartisella työkalulla. Thunder Bayhyn tehtaan toimintaa laajentamaan lähtenyt herra Haavi korjasi sittemmin sukunimeään sikäläiseen kirjoitusasuun. Huhujen mukaan vastaavaan tempaukseen ovat joskus vierasjoukkueen pelaajatkin sortuneet mutta paikallisesta näkökulmasta tapahtuma oli ainutkertainen ja kylillä ei pitkään muusta puhuttukaan.

Oma kokoonpanomme ei vielä ole saanut lopullista muotoaan, sillä Kalle Kero loukkasi juoksutesteissä reittänsä ja lienee sivussa. Pitkäaikaistoipilaat Jaakko Erkkilä ja Antti-Jussi Keskikangas ovat edelleen poissa rivistä toisin kuin Eero Karvonen, joka ei rivistä pois pääsekään, sillä mies palvelee Kainuun prikaatissa. Ennakkohuhujen perusteella hallitsevat suomenmestarit eivät Sami-Petteri Kivimäen johdolla suinkaan saavu vieraaksemme haastajaryhmällään vaan mukana on pelureita valtakunnan terävimmältä huipulta. Jos joku on varma niin se on aivan varma, ettei tuon tason joukkuetta ole hetkeen Mustasaaressa nähty pelaavan. Joukkueet ovat edellisen kerran kohdanneet 4.7.2000 Ykköspesiksen ottelussa.

Tilastot 4.7.2000 pelattuun Vimpeli-Vähäkyrö -otteluun

Harjoitusottelu VäVi – Veto Botniahallissa perjantaina 3.2. klo 21:00.