Viesti kiusasi Kempelettä ensimmäisellä jaksolla – toisella jaksolla kyyti kylmää

Juuso Keski-Koukkari nappasi ykköspalkinnon kolmatta kertaa peräkkäin

Vähäkyrö vieraili Kempeleessä Koukkupaja-areenalla torstai-iltana. Viestin kokoonpano on elänyt viime peleissä vahvasti ja niin eli nytkin, kun myös Ville Takala oli Vimpelin superpesismiehistön matkassa. Myös Jaakko Erkkilä parantelee itseään, mutta on jo askeleen lähempänä paluuta pelikentille. Muutoksista huolimatta vähäkyröläiset pystyivät haastamaan suurta ennakkosuosikkia Kiriä ensimmäisellä jaksolla. Toinen jakso oli taas kotijoukkueen näytelmää.

Ottelu alkoi Viestin sisävuorolla, mutta vuoro tyrehtyi heti alkuun, kun kärjestä tuli kaksi paloa. Tämän jälkeen tilanteen tekeminen oli vaikeaa. Kempele sai omat juoksuhanansa auki hieman onnekkaasti, kun Marko Pelkosen keskipomppu otti poskiosuman, jota kukaan ei pystynyt lukemaan. Toisessa vuorossa jakso näytti jo ratkenneen, kun Pelkonen onnistui jälleen ja viime kaudella Viestiä edustanut Timo Hanhisalo löi vastustamattomalla kakkosjatkekumurallaan kunnarin. 5-0 lukemista lähdettiin kolmanteen sisävuoroon, jossa vierasjoukkue sai hurmoksen päälle. Aluksi Taneli Lassila paukautti kolmosjatkeelta kunnarin kolmen juoksun arvoisesti. Tämän jälkeen vielä Tommi Lintala löi pallon väliin tehden tilanteeksi jo 5-4. Kempeleen kolmannen tasoittava katkesi harvinaisesti täystuhoon eli kolmeen paloon ja se ainoastaan ruokki haastajan asemassa pelannutta vierasjoukkuetta. Neljännessä vuoroparissa viesti onnistui vielä tasoittamaan pelin Juuso Keski-Koukkarin painavalla lyönnillä. Kotijoukkue Kempele oli näin ollen pakotettu tekemään juoksu viimeisellä tasoittavallaan, sillä joukkueella ei suoran nousun tavoittelussa ole juuri varaa menettää pisteitä liitolle. Kiri rakensi palottoman ajon, mutta Viestin ulkokenttä onnistui torjumaan lyöjätykit Pelkosen ja Matti Korhosen. Lopulta kahden palon tilanteessa Jouko Raution kumura tippui vastustamattomasti kakkosjatkeelle ja meni läpi. Ensimmäinen jakso tiukkojen vaiheiden jälkeen 9-5.

Toiselle jaksolle teesit olivat selvät. Kiri tulee viemään ottelun toista jaksoa mielinmäärin, mikäli joukkue saa hyvän alun ensimmäisestä sisävuorosta. Teeseistä huolimatta Kempele sai lentävän lähdön toiselle jaksolle osittain vierasjoukkueen räpylävirheiden kautta. Kotijoukkue onnistui lyömään kuusi juoksua taululle, joka on luonnollisesti kova määrä kirittäväksi huippujoukkuetta vastaan. Vähäkyrö sai kuitenkin vielä lohtua tasoittavallaan, kun Mika Joensuu yllätti Kirin takakentän kahden juoksun arvoisesti. Tämän jälkeen Joensuu tuli lähes samantien kotiin Keski-Koukkarin painavalla takakentän lyönnillä. Toisessa vuoroparissa kotijoukkueen juoksutalkoot jatkuivat ja jatkuivat myös kolmanteen vuoropariin Viestin onnistuessa toisessa vuoroparissa ainoastaan kertaalleen Mikko Hakomäen toimesta. Kolmannen tasoittavalla nähtiin kuitenkin hieno hetki, kun Eero Karvosen rapsakka lyönti kakkosjatkeelle painui läpi, ja mies kiersi uransa ensimmäisen kunnarin Ykköspesiksessä! Lopputuloksen kannalta kunnari oli kosmeettinen, mutta silti hieno hetki. Neljännessä vuoroparissa Kempele pisti vielä sisäpelinsä rullaamaan, ja Viesti ei onnistunut juoksuja tekemään. Toinen jakso kotijoukkueelle lukemin 21-6.

Viesti pelaa seuraavan kerran sunnuntaina, kun Sotkamon Jymy saapuu Kyrölään Rinta-Jouppi areenalle. Ottelu alkaa kello 16.00. Pelissä on jaossa kummallekin tärkeitä pisteitä, sillä sarja on tasoittunut hurjasti keskikastin ja peräpään osalta, joten jokainen piste on hyvin tärkeä!

Tilastot