Viesti kaatoi kotonaan Puijon Pesiksen

VäVi – PuPe 2-1k (2-3, 1-0, 1-1s, 2-1k)

Voisi kai sanoa, että sitkeys palkitaan. Pitkään sai Viesti voittoa hakea ennen kuin se irtosi, sillä edellinen ja tähän päivään saakka kauden ainoa voitto otettiin kotipelistä Ylivieskaa vastaan toukokuun lopussa. Tänään kuitenkin pitkien vaiheiden jälkeen sarjanelonen Puijon Pesis Kuopiosta kaatui kotiutuslyöntikilpailun toisella kierroksella. Edellisessä ottelussa sivussa olleet kokeneet pelimiehet Keijo Saarenmaa sekä Mika Joensuu tekivät kumpikin paluun kokoonpanoon ja olivat molemmat merkittävässä roolissa voittoa ajatellen.

Ensimmäisen jakson alku uhkasi jo luoda kauhukuvia ehkä yhdelle jos toisellekin, sillä kotijoukkueen ensimmäinen sisävuoro oli nopeasti ohi. Tilannetta ei yhtään helpottanut se, että vieraat iskivät tasoittavallaan kaksi juoksua, kun Ismo Huotari löi pallon kopparin yli ja siitä seuranneilla juoksuilla Puijo siirtyi ottelussa 2-0 johtoon. Isännät tekivät kuitenkin kavennusjuoksun, kun Mikko Hakomäki saatteli Jari Ojasen kotiin. Vieraat onnistuivat tekemään vielä kolmannen juoksunsa toisella jaksolla, johon Viestin takaa-ajo ei kuitenkaan riittänyt, vaikka neljännessä vuorossa kotijoukkueen toinen juoksu nähtiinkin Joensuun lyömänä ja Kalle Keron tuomana.

Kotijoukkueen hyvin hereillä ollut kaari toi mukanaan toisen jakson voiton, kun jakson ainoa juoksu irtosi Puijon lukkari Matias Litmasen väärillä.

Toinen jakso ei jättänyt kovinkaan paljoa lapsille kerrottavaa. Jakson ainoa ja samalla Viestille pisteet varmistanut juoksu tuli vierasjoukkueen lukkarin kahden väärän siivittämänä, kun vapaataipaleella Joonas Suominen sai kävellä kotiin.

Supervuorossa Puijon vaikeudet jatkuivat, sillä kotijoukkueen ei tarvinnut lyödä miestä kotiin ollenkaan, vaan kokenut Saarenmaa sai juosta kakkoselta kotiin kolmospesälle tulleen harhaheiton seurauksena. Vieraat onnistuivat kuitenkin tasoittamaan ottelun, sillä Lassi Vuorela löi Simo Vainikaisen kotiin, mikä tarkoitti kotiutuslyöntikilpailua.

Kotiutuslyöntikilpailun ensimmäisellä kierroksella kummankin joukkueen viisi paria tuottivat yhden juoksun. Sisältä aloittaneen kotijoukkueen ainokainen nähtiin serkusten järjestelemänä, kun Hakomäki löi ja Jaakko Erkkilä toi. Vierasjoukkue onnistui silti tasaamaan puntit Ville Pietisen lyönnillä, jolla Antti Rinnevuori ehti kotiin.

Kotarin toinen kierros ratkaisi ottelun. Kotijoukkueen kolmesta parista onnistui yksi, kun kokemus puhui. Joensuu löi Saarenmaan kotiin ja Puijo oli pakotettu tekemään vähintään yhden juoksun. Kun vieraiden viimeisen parin kotiinottolyönti kopsahti Viestin ykkösvahti Timo Hanhisalon räpylään ja siitä heiton kautta kotipesään Joensuulle, oli kaksi pistettä ottanut sijansa Rinta-Jouppi Areenalla.

– Voitto lämmittää kovasti mieltä ja antaa valtavasti uskoa jatkoa ajatellen. Ulkopeli oli hyvällä tasolla varsinkin takatilanteiden osalta ja kopparit pelasivat hyvin, riemuitsi Viestin pelinjohtaja Pekka Mäntymaa voitetun ottelun jälkeen.

Vierasjoukkueen riveistä kakkospalkinnon sai koppari Rinnevuori ja ykköspalkinnon pokkasi ykkösvahti Vainikainen. Kotijoukkue Viestin palkinnot menivät tuttuihin osoitteisiin, sillä mainiosti etukentällä pelannut Hanhisalo palkittiin kakkospalkinnolla ja parhaana lukkari Joensuu.

Pelit jatkuvat sunnuntaina Ylivieskassa, jossa Viesti kohtaa jo kolmannen kerran tällä kaudella kotijoukkue Kuulan. Seuraava kotipeli pelataan Hietalahdessa, kun vastaan asettuu Ulvilan Pesä-Veikot, joiden peliä lautasen ääressä hallinnoi Viestin kasvatti Mikko Talvitie. Suunta tästä on vain ylöspäin!