Viesti ja Ura tasasivat pisteet

Railakasta lyöntipeliä

Vähäkyrö ja Kannus mittelivät toistamiseen tänä talvena lauantain myöhäisillassa. Viestille halliottelu oli talvikauden kolmas ja samalla viimeinen ennen ulkokauden avaamista. Harjoituspelien teemana on ollut kokonaisvaltainen asioiden parantaminen edellisestä ottelusta.

Vimpelin Vedosta kotijoukkueen rivejä vahvistimaan saapuivat Mikko Vihriälä, Lauri Vihriälä sekä Miska Mortensen. Kaksi jälkimmäistä pelasivat ensimmäistä kertaa Viestin paidassa. Molemmat edustavat Vimpelin nuorempaa haastajasukupolvea, ja molemmat pelurit pääsivät näyttämään kyntensä esiintyen vahvasti edukseen.

Kannus aloitti ensimmäisen jakson väkevästi. Vastustaja rakensi vaivattomasti ajotilannetta, ja onnistuivat usein painostamaan myös pitkiä perättäisiä jaksoja Viestin ulkopeliä. Myös kotiuttaminen oli Uralla rautaista, kun pallo löysi tiensä kerta toisensa perään koppareille saakka. Kotijoukkueen tilanteen rakentaminen sujui myös mainiosti, ja kotiuttamista päästiin kokeilemaan useaan otteseen. Tulosta taululle ei kuitenkaan meinattu saada aikaan. Ensimmäinen jakso päättyi Uran voittoon 2-6.

Ensimmäisellä jaksolla peli hieman levisi käsiin. Oltiin hyvin mukana, mutta yksi synkkä ulkovuoro toi lunta tupaan, kun vastuja löi palloa liukuhihnalta väliin. Me saatiin hyvin miestä kolmoselle, mutta ei sen pidemmälle, kommentoi PJ Kultalahti

 

Toiselle jaksolle Viesti kasasi rivinsä uudelleen, ja jaksovoitosta lähdettiin vääntämään taas 0-0 -tilanteesta. Vierailija avasi ”maalihanat” kuitenkin jälleen ensin, ja karkasi ensimmäisellä kahdella vuoroparilla kolmen juoksun karkumatkalle. Tästä ei kotijoukkue suinkaan lannistunut, vaan vastasi vahvasti toisessa vuoroparissa lyöden yhteensä 5 juoksua, ja tilanteeksi 5-3. Juoksurallatteluissa Lauri Vihriälä, Joonas Lahti ja Niki Taijala tykittivät pallon kukin maisemiin.

 

Toiselle jaksolle teemaksi tuli ulkopelin terävöittäminen. Pelissä saaduilla tilannemäärillä, pitää saada myös tietty määrä juoksuja. Ja tulihan niitä sitten, kun jokunen läpilyönti saatiin takatilanteessa, Kultalahti selostaa. 

 

Kolmannessa vuoroparissa Mika Joensuu löi pallon tyylikkäästi väliin, ja Tommi Lintala toi tilanteeksi 6-3. Kannus käynnisteli vielä jakson loppupuolella kiriä ja onnistuikin kotiuttamaan miehen vielä kahdesti. Enempää juoksuja ei kuitenkaan enää nähty, joten toinen jakso merkittiin Viestin voitoksi juoksuin 6-5. Halliaika päättyi käsi kädessä toisen jakson kanssa, joten ottelu päättyi molempien yhteen jaksovoittoon.

 

Joukkue näytti sitkeän luonteensa, kun tiukassa johtopaikassa pystytään viemään jakso loppuun. Tästä pelistä hyvä oppi on se, että peli kestää kaksi jaksoa. Toinen jakso oli meiltä parempaa pesäpalloa, Kultalahti tiivistää toisen jakson.

 

Kohti pihapelejä

Talven harjoitusottelut on nyt pelattu, ja niistä ammennettuja oppeja lähdetään nyt jalostamaan kohti ulkokautta.

Kaikista otteluista on tullut hyvää dataa, joka kertoo mitä asioita lähdetään kehittämään. Talven harjoituspeleihin olen kokonaisuudessaan tyytyväinen. Ensimmäiseen peliin verrattuna tässä pelissä oltiin menty jo monta askelta eteenpäin, Kultalahti kertoo.