Veto ja Viesti jatkavat farmiyhteistyötä – PJ Kultalahti kommentoi syksyn kuvioita

Alkuviikosta kantautui järviseudulta iloisia uutisia länsirannikolle

Yhteistyöneuvottelut päättyivät superpesisseura Vimpelin Vedon kanssa siihen lopputulokseen, että kauden 2020 tauolla ollut farmiyhteistyösopimus saa jatkoa kaudelle 2021. Vähässäkyrössä tieto otettiin vastaan luonnollisesti tyytyväisin mielin. Viestin pelinjohtajana jatkava Jaakko Kultalahti yllätettiin syyskiireiden keskeltä kommentoimaan neuvotteluiden lopputulosta.

– Farmisopimus Vimpelin kanssa oli yksi toivottu pääajatus joukkueen rakentamisen suunnittelussa. Vimpelistä tulee paljon nuoria ja motivoituneita pelaajia. Olen tyytyväinen farmisopimuksen jatkumiseen.

Kultalahti haluaa antaa paljon suitsutusta Vimpelin Vedon suuntaan.

– On verrattain harvinaista, että farmisopimus on toiminut näin hyvin. Molemmat osapuolet ovat hyötyneet merkittävästi aikaisemmista yhteistyövuosista. Asioiden sopiminen ja järjesteleminen on ollut Vedon kanssa mutkatonta.

Vimpelin Vedon superpesisjoukkuetta menneellä kaudella edustaneet Ville Takala, Elmeri Anttila, Aleksi Rantala, Mikko Vihriälä, Perttu Olli sekä Antti Kortteenperä ovat kaikki edustaneet Viestiä farmisopimusyhteistyön kautta aikaisempina vuosina. Voitaneen siis sanoa, että yhteistyön kautta moni pelaaja on ottanut askeleen kohti pääsarjatasoa, haettuaan hieman vauhtia Ykköspesiksen puolelta.

 

Viestiä kaudella 2019 edustaneet Aleksi Rantala sekä Antti Kortteenperä kuuluivat joukkueen avainpelaajiin.

 

Viestin pelaajarinki viittä vaille valmis

Farmisopimuksen varmistumisen myötä pelaajaringin kasaaminen nytkähti reilusti eteenpäin. Joukkue alkaa siis olemaan suurin piirtein valmis. Kultalahti avaa tänä syksynä riehuneita pelaajamarkkinoita.

– Suunnitelmana oli saada joukkue kasaan syyskuun loppuun mennessä, ja aikataulussa pysyttiin melko hyvin. Farmisopimus selvensi kuviota siten, että tulevan harjoituskauden suunnittelu on nyt helpompaa. Kaiken kaikkiaan saatiin kasattua sellainen joukkue, jota etukäteen kaavailtiin.

Kultalahti paljastaa, että parin henkilön kanssa käydään vielä neuvotteluita. Tulevan harjoituskauden kuvioista hän kertoo, että yhteisen aloituspalaverin jälkeen harjoittelu alkaa omatoimijaksolla. Yhteisharjoitusten on määrä alkaa marraskuussa, mikäli koronavirus ei vaikeuta suunnitelmia.

Laskusuhdanne selätetty

Vaikea valmistautuminen edelliseen kauteen sai osittain helpottavan päätöksen, kun Pesäpalloliitto linjasi keväällä sarjaan osallistumisen olevan vapaaehtoista. Samalla liitto ilmoitti sarjapaikan säilyvän myös kaudelle 2021. Näin ollen Viesti jätti kauden pelaamatta, kun pitkään jatkunut pelinjohtajan etsiminen sekä koronapandemian runtelema kevätharjoituskausi olivat vesittäneet tasapainoisen harjoittelun. Ratkaisuun päädyttiin lisäksi yleisen terveyden ja hyvinvoinnin suojelun perusteella.

Ohi menneen kauden aikana on kuitenkin ollut runsaasti aikaa tehdä taustatyötä tulevaan kauteen, eikä tätä mahdollisuutta ole jätetty käyttämättä. Joukkueeseen on virrannut paljon uutta nuorta ja innokasta potentiaalia, jolle pitkän linjan viestiläinen Jaakko Mansikkamäki antaa mielellään näytön paikan.

– On ollut hienoa huomata, että kiinnostusta seuraan on ollut paljon. Uusina kavereina joukkueeseen liittyneet pelaajat haluavat kaikki ottaa seuraavan askeleen uralla eteenpäin. Me olemme seurana hyvä alusta näyttää taitojaan, ja olla esillä myös muualle päin aina superpesikseen asti.

Vähänkyrön Viesti 2021 tämän hetkiset pelaajasopimukset

Aapo Hautakangas
Mika Joensuu
Samu Kettunen
Eetu Keskinen
Aleksi Lahti
Joonas Lahti
Miika Laitamäki
Tommi Lintala
Joona-Tapio Mattila
Jari Ojanen
Toni-Pekka Sillanpää
Niki Taijala