Vedon A-pojat vahvempia hallissa

VäVi – ViVe A 0-2 (6-7, 2-8)

Elokuvan tavoin ei tämä harjoitusottelu sujunut. Toki vastustajakin oli junioristatuksesta huolimatta varsin laadukas ja rennon räväkästi pelannut ryhmä. Käytännössä vastassa oli viime syksyn playoff-vastustajien Vetelin ja ViVe II:n parhaimmistoista muodostunut joukkue.

Avausjaksoa veimme kalkkiviivoille asti. Viimeisen tasoittavalla ulkopelim
me hetkeksi herpaantui ja kahdella melko kauan ilmassa olleella lyönnillä Veto nousi iskuetäisyydelle ja uudelleen rakennellusta tilanteesta vastustamattomasti jaksovoittoon. Toisella jaksolla pääsimme mailan varteen vain kerran sillä Vimpelin toisen aloittava venähti kannaltamme aivan liian pitkäksi ja kello hiipi sulkemisaikaan.

Ensimmäisessä vuorossa Kalle Kero löi meidät merkkaamattomalla johtoon, mutta Perttu Ruuska upotti tasoittavalla pallon kolmosjatkeelta verkkoon tasoittaen pelin. Matti Larikka palautti johtoasemamme juoksuttamalla Keijo Saarenmaan suoraan kakkoselta kotiin. Nollaulkovuoron jälkeen kasvatimme onnekkaasti johtoamme kopparin tavoiteltua laitonta lyöntiä mutta pallo ei pussin pohjalle osunut. Jatkuneesta tilanteesta Larikka ja Jani Pylkkä onnistuivat kotiutuksissaan ja johdimme 5-1. Veto kavensi harhaheitolla mutta neljän juoksun eron palautti tällä kertaa jokeripaidassa esiintynyt Joensuu upottamalla vapaan lyöntinsä väliin. Viimeisessä vuorossa mailan varressa pöljää päivää viettänyt Joonas Kauppinen iski kuitenkin lyöntivuorollaan tilanteen joukkueensa eduksi kääntäneet kolme juoksua.

Toisen jakson aluksi Elmeri Anttilan ja J.Kauppisen lyönneillä Veto otti johtoaseman. Vapaataipaleen ja Timo Hanhisalon lyönnin avulla tasoitimme pelin ja ajan käydessä vähiin, tarkoituksena oli edetä nopean ulkovuoron kautta vielä yhteen hyökkäykseen. Toisin kuitenkin kävi sillä tulossa ollut toinen palo vaihtui ajolähtöön, josta Kauppinen upotti jälleen pallon väliin ja seuranneilla kahdella haastolyöntiä seuranneella räpylävirheellä ViVe karkasi selkeään johtoon. Kamelinselkä katkesi ja vieraat rullasivat iloista lyöntipeliään lopulta summerin soittoon asti.

Sisäpelissä parhaimmistoamme olivat kaikissa teoissaan onnistunut Larikka, Severi Piispanen sekä kahdesti kotiuttanut Mika Joensuu. Ulkopelissä Hanhisalo oli muita päätään pidempi.

Kokoonpanot:

VäVi ViVe A
1. Joonas Lassila s, 0/1 1. Aleksi Rantala
2. Severi Piispanen 3p, 0/2 2. Joonas Jyrkkä 0/1
3. Mikko Hakomäki L, 0/1 3. Taneli Lassila
4. Timo Hanhisalo 1v, 1/0 4. Perttu Ruuska 1/3
5. Jari Ojanen 3v, 0/1 5. Elmeri Anttila 1/3
6. Keijo Saarenmaa 3k, 0/2 6. Antti Kortteenperä 1/3
7. Jani Pylkkä 2k, 1/1 7. Joonas Kauppinen 5/0
8. Kalle Kero 2p, 1/0 8. Niko Pajuoja 1/0
9. Aapo Hautakangas 2v 9. Antti Kanala 1/0
10. Mika Joensuu 2/0 10. Otto Kauppinen 1/2
11. Tommi Lintala 11. Onni Timmerpakka 3/1
12. Matti Larikka 2/0 12. Valtteri Syynimaa 0/2

 

Patrik Wahlsten joutui jättämään pelin väliin kuumeen takia. Käsivammastaan pelikuntoon toipunut Jaakko Erkkilä sai reiteensä krampin nopeusharjoituksessa ja peliasu piti vielä jättää kaappiin. Myös jalkavaivasta toipuva Keskikangas on jo harjoituskunnossa.