Ulvila kaatui myöhäisillan ottelussa

Raakaa asemasotaa

Vähäkyrö ja Ulvila ottivat toisistaan mittaa launtai-illan ottelussa Botnia-hallilla. Kumpikaan joukkue ei ole viime aikoina liikaa kuormittunut pelaamisesta, sillä molemmat joukkueet jättivät viime kauden välistä. Kotijoukkueen kokoonpano koki jälleen suuria muutoksia viikon aikana, kun yksi jos toinenkin pelaaja joutui jäämään ottelusta sivuun erinäisistä syistä. Lopulta jalkeille saatiin kuitenkin vahva iskuryhmä, jota vahvisti Vimpelin Vedon superpesisjoukkueesta Viestille kaudelta 2018 tuttu mies Ville Takala.

Ensimmäinen jakso oli raakaa asemasotaa neljänteen vuoropariin saakka. Molemmat joukkueet rakensivat hyvin tilannetta, mutta  takatilanteen puolustaminen oli molemmilla joukkueilla hyvin hallussa. Viesti avasi juoksuhanat neljännen vuoroparin aloittavalla, kun Joonas Lahti puhkaisi kakkosrajan kahden juoksun arvoisesti. Juoksukarkelot jatkuivat heti perään, kun Markus Lehtiniemi löi pallon pallon jatkotilanteessa väliin muuttaen tilanteeksi 3-0. Lahti löi pallon vielä toisella lyöntikierroksella väliin, ja neljättä vuoroparia lähdettiin puolustamaan 4-0 tilanteessa. Ulvila onnistui kotiuttamaan tasoittavalla vielä kahdesti, mutta Viestin ulkopeli kesti vuoron loppuun. Jakson loppunumeroiksi sinetöitiin 4-2.

Toisella jaksolla nähtiin ensimmäisen jakson tavoin ulkopelin juhlaa, eikä juoksuilla juurikaan juhlittu. Kotijoukkue meni johtoon toisessa vuoroparissa, kun Markus Lehtiniemi ja Tommi Lintala löivät juoksut mieheen. Joonas Lahti lisäsi johdon kolmannessa vuoroparissa 3-0:aan. Ulvila käynnisti kiriä kolmannessa vuorossa kaventaen tilanteen 3-1:een. Enempää juoksuja ei kuitenkaan enää syntynyt, vaan toisen jakson loppulukemiksi sinetöitiin 3-1. Näin ollen Viesti voitti ottelun 2-0.

Vahvaa tekemistä ulkona

– Ulkopelimme oli hyvää läpi ottelun. Sisäpelissä saatiin hyvin tilannetta aikaan, ja korkki aukesi neljännessä vuoroparissa Joonaksen läpilyönnillä. Siitä se peli lähti sitten pärkyämään oikeaan suuntaan. Kokonaisuudessaan tämä toinen peli oli parempaa peliä kuin ensimmäinen, koska tyhmät huolimattomuusvirheet jätettiin pois. Nyt lyötiin niitä lyöntejä, joita oltiin treenattu. Meidän pelissä nähtiin paljon hyviä esiintymisiä, ja tästä on taas hyvä jatkaa eteenpäin, tiivistää pelinjohtaja Jaakko Kultalahti.