Tappio kauden avauksesta – Sotkamo nappasi kolme pistettä

Joukkueen kapteeni Mikko Hakomäki pelasi hienon pelin Hiukassa.

Vähänkyrön Viesti avasi kautensa legendaarisella Hiukan pesäpallostadionilla, jossa se sai vastaansa Sotkamon Jymyn. Vastustajan tiedettiin olevan kova siitä huolimatta, että se kantaa sarjanousijan statusta Ykköspesiksessä. Jymyläiseen tyyliin vastassa oli fyysinen ja erittäin nopea joukkue.

Ensimmäinen jakso käynnistyi tasaisissa merkeissä, mutta kumpikaan joukkue ei onnistunut juoksuja vielä lyömään. Toisessa vuoroparissa alkoikin tapahtumaan, kun illan kotijoukkue pisti huiman myllytyksen päälle lyöden peräti kymmenen juoksua taululle. Viesti ei kuitenkaan näyttänyt lannistumisen merkkejä, vaan käynnisti kovan kirin, joka katkesi lopulta 10-9 -tilanteeseen. Mainitsemisen arvoinen suoritus ensimmäisellä jaksolla oli etenkin Mikko Hakomäen ottamaton läpilyönti kolmospuolelta, josta tuloksena 1+2.

Toiselle jaksolle Vähäkyrö lähti hyökkäämään, mutta sisäpeli ei lähtenyt pyörimään toivotulla tavalla. Jymy onnistui heti jakson alussa iskemään juoksun, jolla se johti jaksoa aina neljänteen vuoropariin saakka. Viesti onnistui kuitenkin rakentamaan tilanteen Juuso Keski-Koukkarille, joka löi tasoitusjuoksun. Rynnistys pysähtyi vierasjoukkueen ikäväksi kuitenkin siihen. Jymy tuli vielä metsästämään täyttä pistepottia sisälle, ja he onnistuivatkin rakentamaan tilanteen Tommi Piiraiselle, joka löi pallon kolmosluukusta läpi. Palloa ei kukaan lopulta jaksanut lähteä hakemaan, sillä yhdelläkin juoksulla oli selvää, että pisteet jäisivät Hiukkaan. Toinen jakso siis lopulta kotijoukkueelle lukemin 5-1.

– Kauden ensimmäinen peli oli odotetun tiukka, vaikka olimme avausjaksolla jo 10-0 -tappiollakin. Yksinkertaisesti olimme kentällä se joukkue, joka teki pari virhettä enemmän ja tämän enempää emme vain saaneet, vaikka lähellä olikin, kertoo pelinjohtaja Olli-Pekka Sinkkonen.