Tampereelta ei pisteitä kotiintuomisina

Mika Joensuu on ollut vahvassa sisäpelivireessä!

Lauantaina Vähäkyrö vieraili Kaupissa Manse PP:n vieraana, joka on yksi superpesisnousua tavoittelevista joukkueista sarjassa. Viesti pääsi otteluun lähes parhaalla kokoonpanolla, kun vain Elmeri Anttila puuttui niin sanotusta vakiokokoonpanosta. Manse PP oli ensimmäisellä jaksolla suvereeni, mutta toisesta jaksosta saatiinkin jännittävä ja värikäs.

Ensimmäinen jakso alkoi Viestin kannalta mukavasti, kun Mika Joensuu onnistui siirtämään vierasjoukkueen 0-1 johtoon Ville Takalan tuodessa avausjuoksun. Manse PP:n vastaus oli kuitenkin tyly, kun kotijoukkue onnistui ensimmäisen tasoittavalla peräti neljästi. Toisessa vuoroparissa Vähäkyrö löi yhden juoksun saman kaksikon ollessa jälleen asialla. Kolmannen vuoroparin lopussa tamperelaiset iskivät kuitenkin loppuniitin jaksolle lyöden kuusi juoksua taululle. Viesti sai vielä neljännessä vuoroparissa pientä lohtua, kun Manse PP antoi kaksi juoksua harhoilla. Harmaita hiuksia VäVille ensimmäisellä jaksolla aiheutti hyvässä vireessä olleen Jaakko Erkkilän pieni loukkaantuminen. Ensimmäinen jakso kirjattiin kotijoukkueelle lukemin 10-4.

Toiselle jaksolle otteluun tuli huomattava määrä lisää latausta ja tunnetta. Jakson juoksutehtailun aloitti kuitenkin Manse PP onnistuen tekemään jakson avausjuoksun. Viestillä oli huomattavia vaikeuksia syöttötuomarin matalan linjan kanssa, ja torikokouksen jälkimainingeissa Olli-Pekka Sinkkonen yllättikin vastustajan housut kintuissa ottaen 0-3 -tilanteessa miehen kotiin kakkosrajapienellä. Kotijoukkue oli kuitenkin edelleen kuskin paikalla ja onnistui kahdessa viimeisessä sisävuorossaan kahdesti tehden lukemiksi 5-1. Viesti ei ollut kuitenkaan luovuttanut, vaan se käynnisti valtaisan kirin viimeisellä tasoittavallaan. Taneli Lassila pyöritti ensin Jari Ojasen kentän ympäri, tämän jälkeen vahvassa lyöntivireessä oleva Joensuu kotiutti Lassilan. Lyöjiä oli tässä vaiheessa jälleen kierros, ja toisella lyöntikierroksella Mikko Hakomäki tiputti vastustamattoman kumuran väliin ja lukemat olivatkin jo 5-4. Joensuu kuritti vastustajaa vielä kertaalleen T. Lassilan juostessa kotiin, mutta 5-5 lukemiin päättyi lopulta toinen jakso.

Lehdistötilaisuus

Tilastot