Pistetili karttui pinnalla

VäVi – MuPS 1-2 (1-1, 3-3, 0-1)

Reilun viikon kestäneen juhannustauon jälkeen palattiin pelienkin muodossa takaisin sorvin ääreen, kun aurinkoisella Rinta-Jouppi Areenalla kotijoukkue Viesti kohtasi sarjassa viidentenä majailleen Muhoksen. Edellinen ottelu näiden kahden joukkueen välillä pelattiin toukokuun lopulla, jolloin Tyrnävällä pelattu ottelu päättyi kotijoukkue Pallo-Salamoiden 2-1 voittoon.

Erityisesti kotipeleissä vaikeuksien kanssa paininut kotijoukkue sai otteluun lentävän lähdön, kun heti ensimmäisessä vuoroparissa Patrik Wahlsten iski nopeakinttuisen Joonas Suomisen kotiin ja näin ollen muutti tilanteeksi 1-0. Yhden juoksun johto kestikin aina neljännen vuoron tasoittavalle asti, jolloin vierasjoukkue Muhoksen kapteeni Jukka-Pekka Pellikka löi pallon vastustamattomasti kopparin eteen ja Jere Haavisto kiisi kotiin. Kun lisäjuoksuja ei syntynyt, päätettiin ensimmäinen jakso lukemiin 1-1.

Toinen jakso mukaili ensimmäistä joskin vierasjoukkue meni johtoon heti ensimmäisen aloittavalla, kun Vesa Pöytäkangas löi Tuomas Määttälän kotiin. Kovin pitkään ei Muhoksen johto kuitenkaan kestänyt, sillä heti tasoittavalla Viesti iski ottelussa johtoon, kun Mika Joensuu kotiutti ensin pelikentille palanneen Jaakko Erkkilän ja heti perään Timo Hanhisalo onnistui saattelemaan kokeneen kopparin, Keijo Saarenmaan kotiin.

Toisen vuoroparin aloittavalla Muhos kuitenkin iski, kun Jarno Pelkonen löi pallon läpi ja kiersi kunniaa 1+1 juoksun arvoisesti ja lukemiksi muutettiin samalla 2-3. Saman vuoron tasoittavalla Viestin Hanhisalo kuitenkin kotiutti toistamiseen kokeneen Saarenmaan, jolloin tilanne oli jälleen tasan ja tasatilanteeseen päättyi myös toinen jakso, vaikka kotijoukkue saikin neljännen tasoittavallaan vielä palottoman ajon päälle.

Supervuorossa vieraiden Pöytäkangas löysi pallolle kentästä tilaa ja Määttälä juoksi kotiin, ja kun kotijoukkue ei tasoittavallaan saanut juoksua aikaan, oli lopputulos selvillä. Pisteitä Muhokselle kaksi ja kotijoukkueelle yksi.

– Saimme kolmostilanteita 16, joista neljä onnistuttiin lyömään kotiin saakka, joten siihen tämä peli hävittiin. Kokonaisuutena kuitenkin varmasti parasta peliä, mitä ollaan kotikentällä tänä kesänä pelattu, mutta vain yksi piste tarttui sarjataulukkoon, joten se harmittaa, kommentoi Viestin pelinjohtaja Pekka Mäntymaa.

Viestiltä ykköspalkinnon sai hyvässä vireessä ollut Hanhisalo ja kakkospalkinto meni itseoikeutetusti kokeneelle Saarenmaalle, joka suoriutui erinomaisesti niin sisä- kuin ulkopelissäkin. Muhoksen ykkösenä palkittiin kaksi juoksua lyönyt Pöytäkangas ja kakkospalkinnolla pallon kertaalleen läpi lyönyt Pelkonen.

Pelit jatkuvat ensi viikolla, kun Ylivieskan Kuula saapuu tänä kesänä toistamiseen Rinta-Jouppi Areenalle. Kauden ensimmäinen ja tähän mennessä ainoa voitto otettiin edelliskerralla Kuulasta, joten eiköhän jatketa samaan malliin.