Pistetili aukesi Kuopiossa

PuPe, Kuopio – VäVi 2-1 (3-2, 8-10, s0-0, k7-4)

Lähestulkoon kaikki tunneskaalat tuli käytyä läpi sunnuntain vierailullamme Savoon. Pitäisi olla todella tyytyväinen saavutettuun ensimmäiseen sarjapisteeseen, sen verran syvään kuoppaan olimme jo toisen jakson alussa joutuneet, mutta toisaalta mahdollisuudet olivat myös ratkaista jatkopalloilla ottelu eduksemme.

Avausjakso ei kovin viihdyttävää pesäpalloa ollut. Hyvän takatilannepelaamisemme ansiosta olimme kahden vuoroparin jälkeen vain 2-1 häviöllä vaikka kotijoukkue oli yrittänyt etenijää kotiin jo seitsemän kertaa. Oman avausjuoksumme löi Patrik Wahlsten ja toi Keijo Saarenmaa. Kolmannen sujuttua ilman kotiutusyrityksiä sivalsi Roope Haapsalo viimeisessä Puijon kahden juoksun johtoon. Tasoittavallamme saimme paloitta pesät täyteen ja Jari Ojanen toikin kavennuksen Timo Hanhisalon lyönnillä. Jäljelle jääneen paineen kotijoukkueen ulkokenttä kuitenkin kesti.

Pistetili aukesi aurinkoisella Puijonlaakson pesäpallostadionilla.

Tauon jälkeen jatkoimme sisävuorolla, joka oli suorastaan luokaton. Puijo näytti jo rallattelevan otteluvoittoon sillä harhaheitolla saamansa avausjuoksun jatkoksi taululle merkittiin neljä onnistunutta kotiutusta. Toisellakin lyöntivuorollamme kuopiolaiset saivat tylsytettyä kärkemme, mutta Larikka ja Hanhisalo järjestelivät pesät täyteen Kalle Kerolle, joka iski pallon maisemaan kahden juoksun arvoisesti. Kun jatkuneesta tilanteesta lyöntivuoroillaan onnistuivat myös Wahlsten sekä Joonakset Riikilä ja Lassila, olikin tilanne jälleen tasan ja käsillä täysin uusi pesäpallo-ottelu. Puijon tasoittavan oltua melko vaisu, saimme jatkettua omaa sisäpeliämme hyvällä juntilla. Kero ja Wahlsten kotiuttivat jälleen onnistuneesti. Kentän välillä tyhjennyttyä asettui etutilannetta selvittelemään Mika Joensuu, joka upotti kumuransa kakkosjatkeelle. Koppari ei saanut lyöntiä pysäytettyä ja kenttä rullasi 1+1 juoksua. Kotijoukkue säilyi kuitenkin loppuun asti iskuetäisyydellä ja pari todella hyvää ulkopelisuoritusta vaadittiin, jotta saimme jakson nimiimme kuitattua.

Supervuoron tasoittavallamme pääsimme yrittämään voittojuoksua, mutta yhden palon ajolähdöstä sitä emme aikaan saaneet. Kalle Kero oli ensimmäisellä kotiutuslyöntikierroksella erittäin lähellä kiertää läpilyöntinsä avulla kunniaa mutta lopulta vaadittiin Joensuun välilyönti, että saimme tasoitettua tilanteen 2-2:een ja siirryttiin kolmen parin mittelöihin. Ottelun viimeisinä hetkinä kotijoukkueen avainhahmo oli Ismo Huotari, joka onnistui kaikilla kolmella kierroksella viimeisessä parissa. Toisella kierroksella Hanhisalo löi meidät toisessa parissa tasoihin, mutta mahdollisuus voittaa ottelu kuihtui ilman kunnollista yritystä. Ratkaisun tuoneella kolmannella kierroksella kotijoukkue ei enää jättänyt mitään sattuman varaan vaan onnistui enemmän kuin kaikilla yrityksillään Haapsalon lyönnin tuotettua 1+1 juoksua.

Palkintoraati huomioitsi joukkueestamme neljä juoksua lyöneen Pate Wahlstenin sekä kolmesti kotiuttaneen Kalle Keron. Kotijoukkueen paras oli hyvin lukkarina onnistunut Joona Sikiö.