Manselta onnistunut vierailu Kyrölässä

VÄHÄÄKYRÖÄ ja Tamperetta ei turhaan ole tituleerattu kiivaaksi taistelupariksi – eikä tunteita tälläkään kerralla liiemmin peitelty. Toisen jakson loppupuolella ilmassa leijui jo supervuoron tuoksu, mutta lopulta vierasjoukkue kampesi takaa rinnalle ja ohi. Loppulukemiksi lyötiin täten 0-2 (2-6, 4-5).

Komeasti kolmosluukusta pallon läpi sivaltanut Jaakko Erkkilä palkittiin joukkueensa parhaana.

"Jakson alut pitää saada kiinni"

Mansen tiedettiin olevan vahva jaksojen aluissa, joten alusta pitäen pyrittiin torjumaan vastustajan juoksutehtailua. Siinä melko hyvin onnistuttiinkin, kun vierailija takoi ainoastaan yhden juoksun molempien jaksojen ensimmäisillä sisävuoroilla.

Ensimmäinen jakso oli lähes tulkoon ”yhtä päätyä”. Manse takoi jokaisessa vuorossa yhden tai kaksi juoksua, eikä Viestin sisäpeli pystynyt vastaamaan tulitukseen samalla tavalla. Liikaa ei kotiutuspaikoille päästykään, kun tilanteen tekeminen lujasti tukittuun kenttään oli haasteellista, eikä vastustajan ulkopeli antanut mitään ilmaiseksi – niin kuin ei tässä sarjassa pitäisikään. Oma ulkopeli sen sijaan ei ollut omalla tasollaan – ottamatta lainkaan kunniaa pois kaverin lyömistä juoksuista – ja tauolle mentäessä kuului valkopaitaisilta samanvireistä sadattelua: ”Takasessa liikaa virheitä”. Tauolle poistuttiin 2-6 lukemin.

"Päät ylös ja pelaamaan!"

Toiselle jaksolle saavuttiin uudesti latautuneina ja pienin muutoksin. Debyyttiottelunsa Viestissä pelannut Perttu Olli siirtyi kärjeksi, ja kotituskaluston numeroita vaihdeltiin. Sisäpeli alkoi rullaamaan paremmin, ja jokaisessa vuorossa päästiin yrittämään miestä kotiin. Hanat aukesivat kolmannen lopettavalla, kun Aleksi Rantala painoi etutilanteessa unelmalyönnin kakkosjatkeelle Jari Ojasen kiitäessä suoraan kakkospesältä kotiin. Jatkotilanteessa syntyi pian ajolähtö, josta Jaakko Erkkilä tykitti pallon tylysti kolmosluukusta maisemiin kahden juoksun arvoisesti. Kuuleman mukaan tuo kyseinen luukku räpättää edelleenkin kuin saluunan ovet konsanaan.

Kolmatta vuoroparia lähdettiin puolustamaan 3-1 tilanteessa. Hätäisimmät saattoivat jo odottaa supervuoroparia, kun ulkopeli oli ollut toisella jaksolla mainiota. Suhdanteet kuitenkin tavan mukaan vaihtelevat, ja Manse kiri lopettavalla vuorolla kahden juoksun takaa-ajoasemasta yksittäisillä juoksuilla lopulta 3-4 johtoon. Viimeiseen sisävuoroon saatiin rakennettua vielä muutama kotiutusmahdollisuus, mutta Mika Joensuun lyömä 4-4 tasoitus jäi kotijoukkueen osalta toisen jakson viimeiseksi juoksuksi. Näin ollen avoimeksi jäi enää tosiasia, ottaako vierailija mukaansa kaksi vai kolme sarjapistettä. Pelkässä 0-3 tilanteessa viime kaudella Viestiä edustanut Taneli Lassila merkkautti toisen jakson loppulukemiksi 4-5 viuhuvalla kolmosrajaleikkurilla, ja samalla ansaitsi Manselle täydet pisteet ensimmäistä kertaa seurojen välisistä kamppailuista.

Viestin kamppailut jatkuvat tulevana viikonloppuna vieraspelimatkalla pohjoiseen. Lauantaina haastetaan sarjan kovimpiin lukeutuva Oulun Lippo, sekä sunnuntaina täksi kaudeksi Ykköspesikseen noussut Simon Kiri.

Kotijoukkueen palkitut:

1. Jaakko Erkkilä

2. Aleksi Rantala

Vierasjoukkueen palkitut:

1. Ville Kero

2. Roope Reinikka