Manse PP vei tasaisen ottelun nimiinsä

Manse PP – VäVi 1-0 (4-3, 2-2)

Keskiviikkoisen Pöytyää vastaan pelatun kotipelin jälkeen edessä oli todellinen kasvojen pesun paikka, kun Tampereen Kaupissa vastassa oli koko sarjan suurimmaksi ennakkosuosikiksi povattu Manse PP. Tasaisesti alkanut ottelu pysyi 0-0 lukemissa kolmannen vuoroparin aloittavaan asti, jolloin Matti Larikka iski pallon kolmospuolelta läpi paikalliseen reheväkasvuiseen pusikkoon ja sen seurauksena vierasjoukkueen sarakkeeseen saatiin kirjata kaksi juoksua. Kun samassa vuorossa vielä Joonas Riikilän lyönti onnistui, päästiin ottelua jatkamaan kolmen juoksun johtoasemassa.

Kotijoukkue Manse PP näytti kuitenkin vahvuutensa lyömällä tasoittavalla vuorollaan kaksi juoksua ja kun kotijoukkue vielä neljännen vuoron tasoittavallaan onnistui Viestin nollavuoron jälkeen tuplaamaan onnistumisensa, oli ensimmäinen jakso saanut loppulukemikseen 4-3.

Toinen jakso oli pelillisesti vähintäänkin yhtä laadukas kuin ensimmäinen. Kotijoukkue iski ainoat juoksunsa toisella jaksolla heti ensimmäisessä sisävuorossaan, kun pallo meni Viestin takakentästä läpi kahden

juoksun arvoisesti. Seuraavia juoksuja saatiinkin molempien joukkueiden laadukkaan ulkopelin johdosta odottaa kolmannen tasoittavalle saakka, jolloin vierasjoukkue pääsi aloittamaan takaa-ajonsa. Patrik Wahlsten löi Viestin toisen jakson ensimmäisen kavennusjuoksun ja tasatilanteeksi 2-2 lukemat asetti Mika Joensuu kotiuttamalla Jari Ojasen.

Enempää ei juoksuja kuitenkaan Tampereen illassa nähty, joten lopputuloksena Manselle kaksi pistettä. Viestin riveistä kakkospalkinnon pokkasi Joonas Riikilä ja parhaana palkittiin mainiota työtä ulkokentällä tehnyt Aapo Hautakangas.

– Tappio tietenkin harmittaa, kun yhtäkään pistettä ei taaskaan saatu, mutta tasonnosto kahteen edelliseen peliin oli valtava. Onnistuimme voittamaan kolmostilanteet sekä saamaan vastustajan ykköskärjen kiinni, joten siitä on hyvä jatkaa, kommentoi Viestin pelinjohtaja Pekka Mäntymaa.