Kuopio piti itsellään täydet pisteet

Kuopio Puijon Pesis sekä Vähänkyrön Viesti kamppailivat kauden toisessa kamppailussaan pisteistä aurinkoisella ja tuulisella Puijon stadionilla. Kenttäprofiililtaan avara Puijon stadion povaa lähes poikkeuksetta usein runsasjuoksuisia otteluita. Niin oli tämäkin matsi – mutta vain toinen onnistui pääsemään taululle. Kuopio oli areenansa isäntä ja voitti ottelun suoraan kahdessa jaksossa juoksuin 7-2, 9-1. Otteluun Viesti saattoi lähteä paineettomasti voitokkaan kaudenavausottelun jälkeen, mutta tulokseksi peliä ei saatu muutettua.

 

Kuopio voittaa hutunkeiton, Viesti aloittaa mainiosti

Viesti aloitti vuoronsa sisältä, jonka tuloksena päästiin heti juoksun makuun, kun kovassa lyönnissä viime aikoina ollut Riku Utanen kotiutti Joni Levän. Enempää juoksuilla ei kuitenkaan juhlittu, ja Puijo vastasikin toisessa vuoroparissa kolmen juoksun verran haastaen Viestin linjan ja lyöden palloa myös ottamattomasti väliin. Viesti rakensi läpi jakson joka vuorossa takatilannetta päälle, muttei onnistunut ennen viimeistä vuoroa saamaan miestä kotiin. Kuopio sen sijaan käytti juoksun paikkansa, kun Teemu Nivala sekä Kasperi Hämäläinen löivät kolmannessa vuorossa kaksi juoksua mieheen. Viimeiseen vuoroon hyökättiin 7-1 takaa-ajoasemasta, eikä yksi lyöty juoksu tuonut lohtua tilanteeseen. Kuopio voitti näin ollen ensimmäisen jakson juoksuin 7-2.

Vaihtoja toiselle jaksolle

Uutta alkua toiselle jaksolle haettiin muutaman vaihdoksen turvin. Miska Mortensen otti takakentän haltuun Jari Ojasen siirryttyä jokerin tehtäviin. Viesti aloitti jakson ulkoa, ja sai järjestettyä heti kärjestä palon. Kuolleessa tilanteessa Kuopion Juuso Väisäsen kopinnosto painui takakentältä maisemiin, minkä seurauksena hienosti alkanut vuoro sai heti täyskäännöksen. Ensimmäisessä vuorossa jouduttiin välittömästi neljän juoksun takaa-ajoasemaan. Läpi toisen jakson Viestin tilanteen rakentelu oli mainiota, ja kotiutusta päästiin yrittämään jokaisessa sisävuorossa. Tulosta ei kuitenkaan saatu aikaan. Kolmannessa vuorossa tilanne repesi Antti-Jussi Toropaisen lyötyä pallon kakkosjatkeelta maisemiin. Tilanteesta neljä juoksua ja taululle numerot 9-0. Viimeisessä vuorossa Utanen löi vielä yhden juoksun, mutta toinen jakso sai pian päätöksensä. Kuopio kuittaa kolme sarjapistettä. Pelinjohtaja Kultalahti näkee kasvojenpesun paikan sunnuntaina.

 

Aloitettiin peli hyvin, mutta hieman jäätiin seuraamaan kaverin tekemistä. Kaveri sitten tuli rinnalle ja ohi. Tässä nähdään, että odotella ei saa. Tilanteen tekeminen sujui hyvin, mutta miestä ei tällä kertaa saatu kotiin. Toisella jaksolla pari harmittavaa läpilyöntiä takaa söivät meidän pelaamisen. Tällaisia vastustajia vastaan pitää olla kovia. Tänään ei oltu. Taistelu jatkuu, ja sunnuntaina hyökätään uudestaan, Kultalahti toteaa.

 

Pelit jatkuvat sunnuntaina uudestaan Kuopiota vastaan Rinta-Jouppi -Areenalla back to back -hengessä.

 

Ottelun tilastot (Lyödyt/Tuodut)

Riku Utanen 3/0

Markus Lehtiniemi 0/1

Aleksi Lahti 0/1

Joni Levä 0/1

 

Kolmostilanteet 20-13