Kannus vei kauden ensimmäisen harjoituspelin nimiinsä

Sattumusten viikonloppu

 

Viestin harjoitusviikko päätettiin Talviklassikoksi muodostuneeseen kamppailuun Kannuksen Uraa vastaan lauantai-iltana Botniahallissa. Kotijoukkue lähti otteluun alustavasti 13 miehen vahvuudella. Perjantaina kuitenkin selvisi, että Tommi Lintala oli altistunut koronavirukselle, joten hän jäi luonnollisesti pois lauantain ottelusta. Myös Toni-Pekka Sillanpää potee flunssan oireita, joten ajan kuvaan kuuluen myös hän putosi pois kokoonpanosta. Näin ollen pelipaidat puki päälle yhteensä 11 taistelijaa. Ensimmäistä kertaa Viestin ykköspesisjoukkuetta johtanut Jaakko Kultalahti tituleerasi ottelua tyypilliseksi ensimmäiseksi hallipeliksi uudella joukkueella.

 

Viesti aloitti ensimmäisen jakson sisältä, ja rakensi nopeasti takatilanteen. Lupaavasti alkanut ottelu sai kuitenkin pian todella harmillisen käänteen, kun kolmospesältä kotiin edennyt Aleksi Lahti kääntyi laittoman lyönnin takia takaisin tulosuuntaansa nyrjäyttäen samalla nilkkansa. Lahti ei loukkaantumisensa jälkeen enää kyennyt palaamaan peliin, joten debyyttiottelu lukkarin tontilla jäi hylsyksi. Entisestään vajaa miehistö joutui venymään lisää, ja kokoonpanoa jouduttiin sorvaamaan uusiin uomiin. Lyöjäjokerina alustavasti operoinut Mika Joensuu veti työhanskat käteensä, ja siirtyi tutulle paikalleen lukkarin tontille.

 

– Peli näytti juuri siltä, miltä ensimmäinen peli uudella porukalla yleensä näyttää. Saatiin hyvä alku, mutta Aleksin harmittava loukkaantuminen sotki tietysti suunnitelmia. Kannus sai ensimmäisellä jaksolla tehtyä pari juoksua, ja olimme pelissä hyvin mukana. Tiukkaa vääntöä se oli, Kultalahti kommentoi.

 

Kannus vei ensimmäisen jakson niukasti juoksuin 1–2. Toisella jaksolla Viestin huolia lisäsivät Miika Laitamäen loukkaantuminen ja putoaminen pois kokoonpanosta. Näin ollen Viestin oma kuopus Eetu Keskinen pääsi myös näyttämään kyntensä ulkopelissä. Kannus kotiutti tehokkaasti toisella jaksolla, ja voitti jakson nimiinsä 1–7 (Koko ottelu 0–2). Viesti taisteli ottelun loppuun miehekkäästi yhdeksällä pelaajalla.

 

– Hallipelit on nyt avattu, ja monet uudet miehet pääsivät ykköspesiksen makuun. Joona-Tapio Mattila pelasi mielestäni hyvin edukseen. Kannuksen miehet juoksivat ja löivät hyvin, mutta mieleeni jäi kuva, että pystymme varmasti kehittymään ja haastamaan heitä kesällä. Ulkopeli oli meillä ryhdikästä, mutta sisäpelissä tehtiin paljon vääriä ratkaisuja, eikä oltu koko ajan pelin ytimessä. Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa. Nyt arvioidaan loukkaantuneiden vauriot ja mennään eteenpäin, Kultalahti toteaa.

 

Viesti jatkaa harjoitusotteluitaan, mutta koronatilanteen heikentyminen on lisännyt epävarmuutta pelien järjestämisestä. Seuraavista otteluista tiedotetaan Viestin sosiaalisen median kanavilla.

 

 

Tilapäisvälineistön käyttö on aina ollut Viestin vahvuus. (c) Aleksi Lahti