Kaksi pistettä Viestin haaviin Ulvilasta!

Viesti palasi juhannustauolta töihin ja aloitti kolmen pelin viikon vierasottelulla Ulvilan Pesä-Veikkojen vieraana. Viikko sai mainion alun, kun kolmen pitkän vihellyksen jälkeen Viesti juhli kahta sarjapistettä voitetun supervuoron jälkeen juoksuin 0-6, 4-0, 0-3s. Ikaalisissa hukassa ollut sisäpeli löydettiin jostain kasitien varrelta, ja kolmostilanteissakin päästiin tällä kertaa kolmannelle kymmenelle. Ulkopeli oli mallikkaalla tasolla muutamaa kömmähdystä lukuunottamatta, kun ensimmäisellä jaksolla kotijoukkue pidettiin tiukasti nollilla. Viestin sisäpeli puolestaan oli ensimmäisellä jaksolla kovassa iskussa. Toisella jaksolla ote hieman herpaantui, ja Ulvila käänsi jakson puolivälissä edukseen. Supervuoroparissa kuitenkin koottiin rivit uudelleen, ja aloittavalla taottiin taululle jopa ”röyhkeät” 0-3 lukemat. Tästä ei kotijoukkue enää noussut, vaan Viesti pääsi melko nopeasti juhlimaan voittoa ja kahta sarjapistettä.

Ensimmäinen jakso oli Viestiltä hyvää pesäpalloa

Kapteeni Mika Joensuu hoiti hutunkeiton ja valitsi aloittavan sisävuoron. Sisäpeli lähti rullaamaan mainiosti ja nopeasti saatiin ajotilanne päälle. Markus Lehtiniemen näpillä mentiin heti taululle Mikko Vihriälän tullessa kotiin tuulen lailla. Jatkotilanteessa saatiin vielä vapaataipaleella toinen juoksu. Enempää juoksuja ei tullut ennen seuraavaa vuoroparia, kun Mika Joensuu ja Miika Laitamäki löivät juoksut mieheen. Kolmas vuoropari mentiin juoksuitta, mutta neljännen vuoroparin aloittavalla lyötiin vielä kaksi juoksua. Tehtailijoina Aleksi Lassila ja Mika Joensuu, jotka upottivat pallot väliin. Neljännen vuoron Viesti puolusti mainiosti, ja Ulvila nollattiin vielä kertaalleen. Jaksotauolle mentiin Viestin komennossa, kun jakso päätettiin 0-6 lukemiin.

Toisella jaksolla lipsahti

Toisella jaksolla pelattiin kaksi vuoroparia juoksuitta, kunnes Ulvila pääsi kuskin paikalle kolmannessa vuorossa. Ulvilan lukkari Aleksi Vainio löi pallon komeasti kakkostilanteessa kakkosjatkeelta läpi, ja sen seurauksena kotijoukkue meni 1-0 johtoon. Hieman myöhemmin Ulvilan vaarallinen kotiuttajajokeri Petri Kulmalan kova pommi sirvahti kakkospesän tuntumasta puistoon kahden juoksun arvoisesti. Kolmannessa ja neljännessä vuorossa ei päästy enää pelin päälle sisävuoroissa. Jere Harjuvaara lisäsi isäntien johtoa vielä yhden juoksun verran. Toinen jakso päättyi näin ollen lukeemin 4-0. Luvassa oli supervuoropari, jonka Viesti tulisi aloittamaan sisältä.

Peli-ilme notkathi hieman toisen jakson taitteessa, mutta superissa Viesti nosti komeasti päätään. Kärki sai rakennettua nopeasti palottoman ajotilanteen, josta Markus Lehtiniemen kumuralla päästiin juhlimaan ensimmäistä juoksua. Pian sen jälkeen Viestin tehokkaimman kotiuttajan Riku Utasen kone käynnistyi, ja mies puhkaisi keskisauman vieden Viestin 0-2 johtoon. Aleksi Lahden kumuralla päästiin nauttimaan vielä yhdestä juoksusta. 0-3 tilanteessa mentiin puolustamaan voittoa, ja voittohan sieltä tulikin. Nopeat palot ykkös- ja kakkospesille päättivät ottelun Viestin eduksi.

Meiltä palkittiin kakkospalkinnolla Mikko Vihriälä, joka sisällä eteni mainiosti ykköselle ja ulkona pelasi mainiota kopparipeliä. Ykköspalkinto myönnettiin numerolla kaksi operoinut Ville Takala, joka vaihteli miestä pesien välille seitsemän kärkilyönnin verran, ja ulkopelissä kylvi tuhoa takalukijan paikalla tehden ripakopallisen verran paloja.

Tänään onnistui valmistautuminen erinomaisesti. Messikin oli juhannuksen paluuliikenteen lomassa nähnyt suden tien varressa. Kyllä ennen peliä aisti, että tänään meillä on paikka kuitata palkkio, tiivistää pelinjohtaja Jaakko Kultalahti myhäilevästi

Viestin pelit jatkuvat tulevana perjantaina kotona. Vieraaksi saapuu Loimaan Palloilijat.
Ottelun tilastot (lyödyt/tuodut)

Mikko Vihriälä 0/3

Ville Takala 0/1

Aleksi Lassiala 1/1

Markus Lehtiniemi 2/1

Mika Joensuu 2/1

Aleksi Lahti 1/0

Lauri Vihriälä 0/1

Miika Laitamäki 1/0

Riku Utanen 1/0

Jari Ojanen 0/1

Kolmostilanteen 9-22