Kahden pelin viikko takana – pistepussi karttui kahdella pisteellä

Jaakko Erkkilä esitti väkeviä otteita sisäpelissä jälleen!

Viestillä oli kahden pelin viikko, kun se pelasi ensin keskiviikkona vierasottelun Siilinjärveä vastaan ja perjantaina kotipelin Pöytyää vastaan. Vastassa oli siis kaksi kovaa joukkuetta, joista varsinkin ensin mainittu osoitti sitä kovuutta mitä yhdeltä sarjan ennakkosuosikeista voidaan odottaakin. 

Keskiviikkona Viestin kokoonpano oli jo kärsinyt hieman muutoksia, kun loistavasti alkukaudesta pelannut Ville Takala oli nostettu Vimpelin Superpesikseen mukaan. Tämän lisäksi Juuso Keski-Koukkari oli kuumeessa, kuten myös Tommi Lintala, joka pystyi kuitenkin runnomaan pelin läpi. Lisää murhetta kesken pelin aiheutti Joonas Suomisen ja Kalle Viidan loukkaantumiset. Kaikesta huolimatta Viesti näytti ensimmäisellä jaksolla, mihin joukkue pystyy parhaimmillaan. Jakso ratkesi vasta SiiPen viimeisellä lyöntivuorolla, kun Ville Pietinen löi pallon vastusmattomasti väliin iskien lukemiksi 2-1 kotijoukkueelle.

Toiselle jaksolle Siilinjärvi tuli hirvittämällä ryminällä, ja he saivatkin pelin avattua heti Samu Vainikaisen lyömällä kunnarilla, josta tuloksena kolme juoksua. Tämän jälkeen vielä Roope Räisänen löi pallon monttuun ja viimeistään se katkaisi vähäkyröläisten niskat. Ensimmäisen vuoroparin jälkeen lukemat olivat jo 10-0 ja tästä ei Viesti enää kyennyt toipumaan. Jakso päättyi lopulta kotijoukkueen hyväksi lukemin 20-2.

Tilastot

Lehdistötilaisuus

Perjantaina Vähäkyrö lähti uudella sykkeellä pistejahtiin, kun Kyrölään vierailemaan saapui Pöytyän Urheilijat. Epäonni loukkaantumisten suhteen jatkui, kun Jari Ojanen loukkaantui ikävästi jo alkulämmittelyssä ja tästä johtuen Viesti pelasikin vain kahdella jokerilla ottelun läpi. Joukkue onnistui kuitenkin keskittämään energiansa oikeisiin asioihin ja oli valmis taistelemaan pisteistä. Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä ja kumpikaan ei kahdessa ensimmäisessä vuoroparissa onnistunut juoksuja lyömään. Jakson ratkaisu nähtiin kolmannessa vuoroparissa, kun Elmeri Anttila ja Mikko Hakomäki onnistuivat loistavilla lyönneillään viemään kotijoukkueen 2-0 johtoon. Pöytyä kavensi vielä lukemiksi 2-1, mutta jakso päättyi kuitenkin Vähänkyrön voittoon lukemin 2-1.

Toisella jaksolla sisäpeli oli tukossa varsinkin Viestillä. Jakson kulminaatiopiste oli Ville Harjun läpilyönti kolmospuolelta, joka avasi vierasjoukkueen juoksuhanat. Vähäkyrö sai myös joitain kolmostilanteita, mutta kotiutuksista jäi miehekkyys ja päättäväisyys uupumaan. Toinen jakso päättyi lopulta Pöytyälle lukemin 0-3.

Superiin kotijoukkue lähti sisältä kovalla itseluottamuksella ja ryminällä. Joukkue oli päättänyt, että viimeinen saatavilla oleva piste tulee tänään jäämään Kyrölään. Päättäväisyys näkyi myös lyöntiratkaisuissa, kun Viesti rakensi tilanteen päälle kovilla lyönneillä. Vähäkyrö onnistui lyömään kaksi juoksua superissa, jotka lähtivät Hakomäen ja Mika Joensuun mailasta. Pöytyä onnistui omalla sisävuorollaan rakentamaan palottoman ajon, jonka se kuitenkin onnistui torjumaan. Ottelu päättyi Arttu Vilanderin kahden palon lyöntivuoroon, joka käynnisti kotijoukkueen voitonjuhlat!

Tilastot

Lehdistötilaisuus