Jokioisista komea vierasvoitto!

Mikko Hakomäki oli yksi kunnarin lyöneistä pelaajista Jokioisissa.

Keskiviikko-iltana Vähäkyrö vieraili Jokioisten Koetuksen vieraana. Viesti oli kohtalaisen vahvalla nipulla matkassa ja pahimmat loukkaantumiset ovatkin jo pikkuhiljaa olla takanapäin. Ottelussa nähtiin varsinaista juoksuiloittelua oikeastaan kummankin joukkueen toimesta. 

Ensimmäisellä jaksolla kotijoukkue Koetus otti heti kuskin paikan onnistuen kolmesti. Tässä vaiheessa Vähäkyrö pysyi vielä pelissä mukana, kun joukkue sai ensin harhalla yhden juoksun ja sen jälkeen Taneli Lassila löi 3-2 kavennuksen. Jakso jatkui tasaisissa merkeissä aina neljännen aloittavalle saakka, jolloin kotijoukkue ratkaisi jakson. Jokioisten hurjastelun aloitti Aleksanteri Haukka, joka löi kunnarin ja yhden tavallisen. Tämän jälkeen juoksuja tuli vielä kolme lisää ja lukemat olivatkin jo 10-4. Mika Joensuu toi vielä lohtua vierailijoille, mutta jakso päättyi selvästi Koetuksen eduksi lukemin 10-5.

– Alku oli meille hankala. Räpylästä annettiin vastustajalle tilanteet ja eka juoksukin. Sitä kautta kotijoukkue sai otteen ensimmäisellä jaksolla. Ei oikein saatu omaa peliä kulkemaan parhaalla tavalla, vaikka roikuttiin Tanelin hyvillä lyönneillä mukana viimeiseen vuoropariin saakka. Vastustaja pelasi ensimmäisellä jaksolla myös ihan hyvää peliä, kertoo Joensuu.

Toiselle jaksolle Viesti kasasi itsensä ja saikin sisäpelin upeasti pyörimään. Kahden ensimmäisen vuoron jälkeen taululla komeili lukemat 1-6. Juoksukarkelot ensimmäisessä vuoroparissa aloitti Juuso Keski-Koukkari, joka kotiutti Ville Takalan. Toisessa vuoroparissa Joensuu tyhjäsi pajatson. Kolmannessa vuoroparissa Viestin ykköspalkittu Mikko Hakomäki löi kunnarin ja yhden tavallisen ja Keski-Koukkari jatkoi kahdella onnistumisella. Jokioinen herätteli vielä pientä toivon kipinää kolmannen lopettavalla onnistuen kolmesti, mutta Viesti sammutti kipinän neljännessä vuoroparissa. Taneli Lassila ja Keski-Koukkari kiersivät kunniaa ja tämän lisäksi Toni-Pekka Sillanpää onnistui kertaalleen. Toinen jakso päättyi Viestille lukemin 6-16.

– Saatiin sisäpeli auki, ja se näkyi tulostaululla. Tehtiin tilannetta ja lyötiin palloa mettikköön, tiivistää ykköspalkittu Hakomäki.

Supervuorossa Viesti onnistui Joensuun lyötyä Jari Ojasen kotipesän turviin. Kotijoukkue saatiin pidettyä nollilla, joten Vähällekyrölle kaksi pistettä ottelusta!

– Joensuu löi hyvän haaston, saatiin pussista pinna ja se riitti. ”Mökö” otti myös väärällä miehen irti ja sammutti vastustajan yrityksen käytännössä sillä. Kotijoukkueella oli kuitenkin siinä hyvä yhden palon ajolähtö, joka kuihtui, päättää Hakomäki.

Huomenna Kyrölään Rinta-Jouppi areenalle saapuu Lievestuoreen Kisa, joka onnistui kotikentällään kaatamaan Viestin puhtaasti 2-0. Ottelu alkaa kello 16.00, tulkaahan paikalle!

Tilastot