Iso sulka hattuun Rinta-Jouppi Areenalla

Kuopion B2B-otteluiden jälkeen Viestin urakka ykköspesiksessä ei luvannut ainakaan helpompaa vastustajaa, kun ottelukalenteri lupasi seuraavaksi vastustajaksi sarjan voittajasuosikkia Oulua. Viime viikonlopun otteluista oltiin otettu matkaan hyvät asiat, joista tärkeimmiksi nostettiin sitkeys ja kärsivällisyys tiukoissa tilanteissa. Tiukoissa tilanteissa Kuopiota vastaan ei saavutettu tulosta, mutta Oulua vastaan oli eri ääni kellossa – Voitto kotiutuslyöntikilpailussa toi lopulta Viestille kaksi erittäin maukasta sarjapistettä. Jaksotulokset 2-1 (1-0, 0-2, 0-0s, 2-1k). Tuulisessa Kyrölässä nähtiin jälleen vähäjuoksuinen ulkopelivoittoinen vääntö sarjapisteistä. Pelinjohtaja Jaakko Kultalahti oli voitosta mairealla tuulella, joskin hän löytää vielä paljon kehitettävää.

Me pystymme omalla pelillämme kotikentällä haastamaan jokaista joukkuetta. Kuopiota ja Oulua vastaan oli tavoite raapia muutama piste, ja kahteen pisteeseen voi olla oikein tyytyväinen. Ulkopeli oli jälleen mallikasta, mutta sisäpelissä on edelleen jynssäämistä. Huonoja ratkaisuja mailan varressa ja etenemisissä, eikä jatkumoa olla sisäpelissä saatu aikaan. Kotarissa peli on aina kuin kolikon heittoa, ja tänään se kääntyi lopulta meidän eduksemme.

Torkkolasta tuulee

Ensimmäinen jakso oli  Rinta-Jouppi Areenalla erittäin tasaväkinen. Tuuli puhalsi erittäin voimakkaasti Torkkolan tuulivoimaloilta päin, mikä vaikeutti huomattavasti molempien joukkueiden lyöntipeliä. Ulkopelin rautaisuus sekä sisäpelin nuhaisuus näkyivät kentällä selkeästi, eikä kumpikaan joukkue meinannut päästä niskan päälle. Sisäpelissä ei kumpikaan joukkue päässyt juhlimaan, mutta kotijoukkue pääsi puristamaan toisessa vuorossa johtoon. Riku Utanen kotiutti Jari Ojasen hienolla kakkosjatkelyönnillään, ja tämä osuma jäi jakson ainoaksi. Viesti onnistui puolustamaan Oulun kotiutusyritykset loppuun asti, ja näin ollen jaksovoitto kirjattiin kotijoukkueen nimiin pienimmällä mahdollisella marginaalilla

Oulu sisuuntuu toiselle jaksolle

Toisen jakson kulku meni ensimmäisen jakson kaltaisesti. Sisäpeli oli molemmilla vaikeaa, eikä kolmostilanteilla päästy juurikaan juhlimaan. Viesti ei saanut sisäpeliään kulkemaan lainkaan, vaikka ajoittain miestä saatiinkin kolmoselle vaivatta. Oulu puolestaan onnistui heti ensimmäisen aloittavalla, kun Ari Lankinen siirsi joukkueensa johtoon mainiolla kakkosrajaleikkurilla. Kolmannessa vuorossa Markus Hallasuo kotiutti vielä Miika Keski-Petäjän vieden Oulun 0-2 johtoon. Viesti oli takaa-ajoasemassa koko jakson ajan, ja vaikka yritys oli ilmeeltä mainiota, ei tulosta saatu aikaan. Vierailijat voittivat toisen jakson lukemin 0-2

Supervuorossa Viesti aloitti sisältä. Mies saatiin nopeasti kolmoselle, mutta rasitteena taululla oli kaksi paloa. Vuoro loppuikin pian tyystin juoksuitta, ja pääsyä jatkopalloille haettiin ulkovuorosta. Oulu rakensi vaarallisesti palottoman ajolähdön, ja tilanne alkoi näyttää mahdottomalta. Viesti kuitenkin taisteli ison voiton supervuorosta, kun Oulu pidettiin nollilla. Luvassa oli kotiutuslyöntikilpailu.

Kotiutuslyöntikilpailu aloitettiin myös sisältä. Ensimmäinen pari Mika Joensuu – Jari Ojanen onnistui samantien, kun Ojanen kirmasi kotiin Joensuun tappikumuralla. Myös toinen pari LassilaVihriälä onnistui, kun Aleksi Lassila löi pallon kakkospussiin ja Mikko Vihriälä taisteli pesänvälin kotiin. Enempää juoksuja ei saatu, ja voittoa lähdettiin puolustamaan kahden juoksun johdossa. Ulkovuorossa Viesti oli rautaa, ja esti Oulun kotiutukset mallikkaasti. Vieraat onnistuivat kotiutuksissa ainoastaan kertaalleen, minkä seurauksena kaksi pistettä siunattiin jääväksi kotikentälle.

Viestin ottelut jatkuvat tulevana tiistaina Ikaalisissa.
Ottelun lehdistötilaisuuden löydät täältä 
Ottelun tilastot (lyödyt/tuodut)

Riku Utanen 1/0

Jari Ojanen 0/1

Kolmostilanteet 6 – 11