Ikaalisista tuli kylpyläreissu

Vaikea oli toinenkin vierailu tänä kesänä Ikaalisissa, jossa käytiin preseasonilla pelaamassa harjoittelun merkeissä. Silloin oli tiukkaa, ja tiukkaa oli tänäänkin. Kotijoukkue kuitenkin onnistui jälleen pienien marginaalien pelissä ryöstämään pisteet itselleen, vaikka Viesti olikin jatkuvasti hyvin mukana. Ikaalinen voitti ottelun suoraan lukemin 2-0 (2-1, 3-0). Sisäpelin tukkoisuus näkyi tänäänkin matalina kolmostilannemäärinä. Viesti sai miehen kolmoselle kuusi kertaa, kun kotijoukkueella vastaava luku oli 12. Jaakko Kultalahti ei kuitenkaan aio painaa päätä pensaaseen.

Tiukkaa vääntöä oli jälleen kerran. Kaveri antoi meille joka vuorossa mahdolisuuden ottaa kuskin paikka, mutta tänään meistä ei ollut kuittaamaan palkkiota. Nähtiimpä siinä kotijoukkueelta muutama erinomainen ulkopelisuorituskin. Nuoleskellaan haavat puhtaaksi ja viikon päästä pelataan uudelleen.

Sisäpeli sakkaa ja ulkokentät kestää

Ensimmäisellä jaksolla pelattiin pitkään pinnan peliä. Ikaalinen meni kahdella ensimmäisellä vuoroparilla 2-0 johtoon, kun lyöjäjokeri Samu Saarinen löi kahdesti miehen kotiin. Viesti rakensi myös hyvin takatilannetta, mutta vasta kolmannessa vuorossa päästiin juoksun makuun.  Riku Utanen löi pallon kauniisti väliin viimeisenä lyöjänä Lauri Vihriälän juostessa kotiin. Viimeiseen vuoroon lähdettiin juoksun takaa-ajoasemasta. Miestä ei kuitenkaan saatu enää kakkospesää pidemmälle, vaan jakso kirjattiin Ikaalisten hyväksi.

Toisella jaksolla sävel oli hyvin samankaltainen. Molemmat joukkueet rakensivat tasaväkisesti tilanteita, mutta juoksuilla ei taaskaan juhlittu. Vasta neljännen aloittavalla nähtiin ensimmäinen juoksu, kun Ikaalisten Juho Peltoniemi karkasi Santeri Heinimäen välilyönnillä kotiin. Pian seuranneesta ajotilanteesta Samu Saarinen sivalsi pallon kolmosluukusta puistoon. Viestin ulkokenttä sai läpilyönnistä tehtailtua vielä palot kolmoselle ja kotipesään erinomaisten taittoheittojen kautta, mutta kotijoukkue meni menojaan. Viimeisellä lyöntivuorolla ei saatu aikaisempien vuorojen tapaan tulosta aikaan, vaikka kotiutusta päästiinkin vielä kokeilemaan.

Nyt siirrytään viettämään juhannustaukoa, ja pelit jatkuvat viikon kuluttua tiistaina 29.6 Ulvilassa.
Ottelun tilastot (lyödyt/tuodut)

Riku Utanen 1/0

Lauri Vihriälä 0/1

Kolmostilanteet 12-6