Hamina vei tasaisen ottelun niukasti nimiinsä

HP – VäVi 2-0 (4-3, 6-4)

Lähes vuorokauden kestänyt toivioretki tehtiin Vallikentälle, mutta hyvää yritystä enempää ei Pohjanmaalle tuomisiksi saatu. Takaa-ajajina olimme molemmilla jaksoilla alusta pitäen, mutta pelimme säilyi yritteliäänä ja saimme pidettyä avauskierroksella sarjan ehdottoman ennakkosuosikin Tampereen vieraskentällä voittaneen Haminan ahtaalla.

Yli 700 katsojaa olivat todistamassa Viestin ja HP:n välistä ottelua Vallikentällä.

Ensimmäisellä jaksolla parhaat hetkemme osuivat viimeisen aloittavalle, kun ensin Mika Joensuun pussarilla nousimme kahden juoksun päähän ja Timo Hanhisalo iski kylmäpäisesti viimeisellään väliin, kun tuomarit olivat ensin varsin pitkään arvuutelleet edellisellä lyönnillä sattunutta epäselvää tilannetta. Aiempi tilanne tuomittiin ilmeisen aiheellisesti estämiseksi, vaikka se vähän myöhään ”nähtiinkin”. Niin tai näin, ei jakso siihen tilanteeseen kulminoitunut.

Tauon jälkeen Hamina karkasi nopeasti reiluun johtoon ja kolmannen alussa Ville Aallon välilyönnillä tilanteeksi repesi jo 5-1. Tasoittavalla saimme kuitenkin taisteluilmeen kasvoille, kun Joensuu ja Hanhisalo onnistuivat toistamiseen kotiutuksissaan. Wahlstenin Paten keskitakanen ajotilanteessa karkasi koppareiden tavoittamattomiin ollen kuitenkin hivenen takalaiton. Tommi Lintalan lyönnillä Mikko Hakomäki kuitenkin toi meidät jo juoksun päähän. Viimeisen aloittavalla nollavuoro olisi ollut kullan arvoinen mutta niin vain Juha Toikka iski rajusti kakkossauman merkistä puhki, emmekä löytäneet eväitä tilanteen kääntämiseksi eduksemme.

Parhaina palkittiin lautasen ääressä varsin tasapäisestä kotijoukkueen virkaveljen, lahjakkaan Jesse Eskelisen haastanut Mika Joensuu sekä toisella jaksolla avausjuoksumme komeasti 1-3 – karvauksessa lyönyt Mikko Hakomäki. Joonas Riikilä oli polttolinjassa todella hyvällä pelihuumorilla matkassa lunastaen nyt niitä odotuksia, joita hänelle on asetettukin. Kotijoukkueen priimukset olivat neljästi kotiuttanut lyöjämörssäri Juha Leskinen sekä kolmesti onnistunut Juha Toikka.