Hallikaudelle voitokas päätös

VäVi – Ura 2-0 (3-1, 3-0)

Hallikausi saatiin pakettiin voitokkaasti, kun ottelun alussa hetken kuskin paikalla ollut Kannuksen Ura saatiin taltutettua kolmen vuoroparin mittaisilla jaksoilla. Sami Korvola oli saatu JymyJussien ringistä lautasen ääreen paikkaamaan loukkaantumisia ja kaiken kaikkiaan ulkopelimme oli tasalaatuisinta, mitä tänä talvena on nähty.

Heti pelin alkuun vieraat loivat palottoman ajolähdön, josta Vili Ruuska kotiutti Tuomas Jämsän muuten erinomaisesti pelanneen Saarenmaan hivenen haparoitua. Kaksi muuta kotiutusyritystä saimme nollattua, mutta emme täyttävällämme onnistuneet tilanteita järjestelemään. Toisen tasoittavallamme Saarenmaa sekä Matti Larikka hoitivat vaihtolyönnit siten että ajolähtö saatiin tulille. Kalle Keron pussinpohjasta ulkokenttä vielä tuhosi Jari Ojasen kotipesän kynnykselle, mutta jatkuneesta tilanteesta tasoitimme pelin vapaataipaleella. Seuraavaa ajoa purkanut Mika Joensuu iski hienosti merkistä väliin ja Larikka toi johtojuoksun. Kannuksen viimeinen hyökkäysvuoro alkoi jälleen ristittömällä ajolla mutta tilanne kuivui viimeisen lyönnin laittomaan ja koppiin. Kosmeettisella tasoittavallamme Timo Hanhisalo löi itsensä suoraan kakkoselle ja Larikan kakkosrajapuhkaisulla syntyi kolmas juoksumme.

Tauolla jalkavaivan kanssa kamppaileva Kero pukeutui jokeripaitaan ja Ojanen laittoi räpylän käteensä sekä kärjen numerot hihoihinsa. Pääsimme kuin varkain johtoon, kun ykköskolmostilanteessa polttoheitto kakkoselle painui verkkoihin ja Jaakko Erkkilä karkasi kotiin. Heti perään Joensuu upotti vapaan lyöntinsä väliin, mutta pienen kommunikaatiovirheen vaikutuksesta etenijä paloi kotiin. Keron komealla kakkossaumalla kuitenkin tuplasimme johtomme. Kannuksen kärki jatkoi tasoittavallaan vahvaa tekemistään mutta tilanne jäi hyödyntämättä Jämsän lähes nerokkaasta pelinluvusta huolimatta. Toisessa vuorossa Larikka löi jälleen pallon verkkoihin ja Joonas Riikilä hölkkäsi kotiin mutta jatkotilanne ei juoksuja poikinut. Kannus pääsi vielä toisellaan ja me kolmannella lyöntivuorollamme kahdesti yrittämään etenijää kotiin mutta loppulukemat olivat jo muotoutuneet.

Ennusteiden valossa ensi viikko harjoiteltaneen vielä sisätiloissa mutta kauaa ei luonnollisiin oloihin pääsyä tarvitse enää odottaa. Seuraavan kerran pelataan harjoitusotteluita 23.4. kun ViVe A saapuu Kyrölään. Siitä viikon päästä eli 30.4. Ylivieskan taidot punnitaan Hietalahden stadionilla.

Tilastot ja kokoonpanot ottelusta:

VäVi Ura
1. Jaakko Erkkilä 3v, 0/1 1. Tuomas Jämsä 0/1
2. Keijo Saarenmaa 3k, 0/1 2. Joni Jokilehto
3. Kalle Kero 2v, 1/0 3. Sami Lundström
4. Timo Hanhisalo 1v, 0/1 4. Vili Ruuska 1/0
5. Joonas Lassila S 5. Pete Seppälä
6. Severi Piispanen 3p 6. Eetu Isohanni
7. Joonas Riikilä 2p 0/1 7. Juho Haapakoski
8. Mikko Hakomäki 2k 8. Pasi Seppälä
9. Sami Korvola L 9. Miro Märsylä
10. Jari Ojanen 10. Teppo Ylikulju
11. Mika Joensuu 11. Marko Jäevenoja
12. Matti Larikka 2/2 12./13. Janne Vinkki/Aleksi Alanko