Back-to-Back -ottelusta ei toivottua tulosta

VÄHÄKYRÖ Kuopio saapui sunnuntaina Vähäänkyröön, jossa sisuuntunut kotijoukkue odotti malttamattomana uutta kohtaamista. Perjantain kamppailu oli nollattu, ja otteluun lähdettiin uusista asetelmista. Vimpelin farmista uutena pelaajana saapui pelaamaan Aleksi Lassila, joka istutettiin vaativalle paikalle etukentän tuntumaan sekä kärkeen numerolle kolme. Lähtökohdat olivat jännittävät, ja tuulinen sää toi oman vaikutuksensa aurinkoiselle Rinta-Jouppi -areenalle. Ottelu oli pitkän aikaa tiukkaa, kun molemmat joukkueet taistelivat kynsin hampain pisteistä. Ensimmäisen jakson tasatuloksen 0-0 jälkeen Kuopio terästäytyi toiselle jaksolle, kun Viestin sisäpeli ei ottanut auetakseen. Toinen jakso päättyi lukemiin 1-5, jolloin Kuopio vie mukanaan kaksi sarjapistettä.

 

Ensimmäinen jakso oli kuin asemasotavaihe

Viesti aloitti ensimmäisen jakson sisältä. Jos perjantaina tilanteiden rakentelu oli hyvällä mallilla, oli tänään pelissä havaittavissa tekemisen toinen ääripää. Miehen saaminen kolmoselle tuntui miltei mahdottomalta, joskin se ei vaivatonta ollut vastustajillekaan. Ulkopeli hallitsi ottelun kulkua, ja tauolle lähdettiin jalkapallolukemien saattelemana 0-0. Jaksolla nähtiin molemmilta joukkueilta mainiota ulkopeliä sekä hienoja ulkopelisuorituksia niin etu- kuin takakentältäkin.

 

Kuopio karkaa toisella jaksolla

Toisella jaksolla Viesti aloitti urakan ulkoa. Kuopio onnistui kertaalleen lyömään miehen kotiin, kun kovassa iskussa ollut Kuopion Kasperi Laasonen muutti tilanteeksi 0-1. Omalla aloittavallaan Viesti onnistui myös avaamaan juoksutilinsä, kun Mika Joensuu löi yllätysotolla Jari Ojasen kotiin. Tilannetta ei kuitenkaan saatu jatkettua, ja toiselle vuoroparille mentiin 1-1 lukemissa. Toisessa vuoroparissa Kuopio kuitenkin painoi kaasua – kapellimestarina jälleen Laasonen, joka löi pallon kolmosluukusta maisemiin kahden juoksun arvoisesti. Pian sen jälkeen myös toinen kotiutusjokeri Antti-Jussi Toropainen löi pallon väliin, ja lisäsi Puijon johdon kolmeen juoksuun. Vuoro katkesi, ja kiriä yritettiin käynnistää takaa-ajoasemasta 1-4. Tilanteen rakentelu oli edelleen hankalaa, eikä kotiutuspaikoilla päästy suuremmin juhlimaan. Kuopio tehtaili neljännessä vuorossa vielä yhden juoksun – lyöjänä jälleen Laasonen. Viimeisessä vuorossa ei päästy enää hyökkäysasemiin, vaan toinen jakso päättyi Kuopion voittoon juoksuin 1-5. Kuopio voittaa ottelun jaksoin 0-1, ja kaksi sarjapistettä heille.

”Pelissä nähtiin parannusta vieraspeliin nähden. Ulkopeli oli pitävää ja miehekästä. Meillä oli tiedossa, että nihkeämpää sisäpeliä on luvassa, koska tuulinen sää, kenttä ja pallon vaihtuminen vaikuttavat juoksumääriin. Pinnan peliä pelattiin lähes koko ajan. Toisella jaksolla päästiin tasoihin ja melkein johtoon, mutta kaveri otti laadukkailla lyönneillä meihin lopulta kaulaa. Tilanteet olivat vähissä, eikä niitä saatu käytettyä hyväksi. Näin laadukasta joukkuetta vastaan tulee olla jatkuvasti hyvä. Matka kuitenkin jatkuu.” pelinjohtaja Jaakko Kultalahti tiivistää.

Viestin ottelut jatkuvat tulevana torstaina kotiottelulla Oulun Lippo Junioreita vastaan.

 

Lehdistötilaisuuden löydät tästä

 

Ottelun tilastot (lyödyt/tuodut)

Mika Joensuu 1/0

Jari Ojanen 0/1

Kolmostilanteet 4-12