3 pistettä liki 300 katsojan edessä

Vähäkyrö – Ulvila 2-0 (6-3, 3-1)

Viestin urakka ykköspesiksen kaudella 2021 alkoi keskiviikkoiltana mallikkaasti, kun Ulvilan Pesä-Veikot kaatui suoraan kahdessa jaksossa Rinta-Jouppi -Areenalla. Lämmin kesäilta lupaili vauhdikasta ja juoksurikasta peliä, kun elohopea nousi lähelle hellelukemia. Molemmat joukkueet esittivät mainiota lyöntipeliä, mutta kotiutuksissa kotijoukkueen tekeminen oli tiukassa paikassa rautaista. Vaikka harjoituspelien menestys ei tulosten valossa ollut toivottua, löytyi pelihenki ja voitontahto viimeistään nyt, kun jaossa oli sarjapisteitä kotikentällä kotiyleisön edessä. Jaakko Kultalahti oli maltillisen tyytyväinen otteluun.

 Lähtokohtana ennen peliä oli tunnetason nostaminen edellisistä peleistä. Jätkistä aisti heti, että nyt on meidän päivä ja lataus on korkealla. Alkuun sisäpeli oli taas nihkeää, mutta ulkopelissä tekeminen oli hyvää, Kultalahti tiivistää.

Ensimmäisen jakson jännitysnäytös

Ulvilan kapteeni Rami Mäkinen voitti hutunkeiton, ja valitsi joukkueelleen aloittavan ulkovuoron. Viesti aloitti sisältä, ja meni heti 1-0 johtoon Riku Utasen lyötyä Markus Lehtiniemen kotiin. Enempää juoksuja ei syntynyt, ja Ulvila tasoitti pelin heti omassa sisävuorossaan Petri Kulmalan kotiutettua Ville Lindforsin komealla välilyönnillä. Toisessa vuoroparissa ei juoksuja nähty. Kolmannessa vuoroparissa Riku Utanen otti jälleen kotijoukkuetta kantoon kotiuttaen Jari Ojasen ja vei Viestin 2-1 johtoon. Ulvila ei tästä kuitenkaan hämmentynyt, vaan meni kolmannen lopettavalla 2-3 johtoon. Neljänteen vuoropariin tultiin veitsi kurkulla – vähintään yksi juoksu olisi tehtävä, tai Ulvila voittaisi ensimmäisen jakson. Vuoro alkoi vaikeasti, kun etenijää ei meinattu saada millään ykköspesälle. Yhden palon ykköstilanteessa Markus Lehtiniemi näytti lujuuttaan ja löi ykköstilanteessa pallon kolmospesän päältä koivujen taakse. Seurauksena Tommi Lintala eteni suoraan ykköseltä kolmospesälle. Pian syntyikin ajotilanne, josta ensin Mika Joensuu kotiutti Lintalan hyvällä koukkunäpillä. Tasatilanteessa 3-3 oli painettava kaasua – ja painettiinkin. Kovassa vireessä oleva Riku Utanen puhkaisi kakkossauman ja Markus Lehtiniemi toi tilanteeksi 4-3. Vuorossa lyötiin vielä kaksi juoksua, kun Lauri Vihriälä ja Jari Ojanen löivät juoksut mieheen. Jaksovoittoa lähdettiin puolustamaan tilanteessa 6-3. Ulvilan kiri ei käynnistynyt enää neljännen lopettavalla, ja Viesti tienasi ensimmäisen jaksovoittonsa ja sarjapisteensä.

Ensimmäisen jakson lopussa pääsimme kuskin paikalle. Olimme kärsivällisiä, vaikka Ulvila menikin johtoon molemmilla jaksoilla. Täytyy antaa runsaasti kehuja Utasen Rikulle. Kovassa vireessä on poika! Kultalahti vitsailee.

Kärsivällisyys palkittiin

Toinen jakso alkoi Ulvilan komennossa, kun Jesse Jokela upotti pallon ottamattomasti väliin, ja vei vieraat johtoon 0-1. Viesti kuitenkin kimmersi tasoittavalla vuorollaan tasoihin, kun jo melkein kuollut vuoro päättyi tasan 1-1 jälleen Riku Utasen heilutettua tahtipuikkoa. ”Rutanen” kotiutti Lauri Vihriälän jopa eroottisella kolmosjatkelyönnillään. Toinen vuoropari oli jälleen juoksuton, mutta kolmannessa vuoroparissa naula lyötiin arkkuun. Puikoissa oli jälleen Riku Utanen, joka kotiutti jälleen Lauri Vihriälän. Jatkotilanteessa Niki Taijala upotti pallon upeasti kakkosjatkeelle väliin pallon karatessa kakkoskopparin yli. Seurauksena Miska Mortensen kiirehti kotiin tilanteeksi 3-1. Neljännen aloittavaa lähdettiin puolustamaan kahden juoksun johtoasemassa. Ulvila rakensi vaarallisesti palottoman takatilanteen, ja pääsi pariin otteeseen kokeilemaan kotiutusta. Pian syntyi kuitenkin nopeasti kaksi paloa, kun etukentän kivijalta Miika Laitamäki katkaisi pitkäksi valuneen ykkösrajanäpin ykköspesästä polttaen etenijät sekä ykkös- että kotipesälle. Ulvila koitti vielä kertaalleen murtaa Viestin puolustusasemia, mutta Aapo Hautakangas päätti jakson ja koko ottelun torjumalla Petri Kulmalan kakkospesään suuntautuneen lyönnin, polttaen Matias Kauppisen karrelle kotipesän edustalle. Tuloksena voiton tanssit ja kolme pistettä sarakkeeseen! Kotijoukkueesta palkittiin kakkospalkinnolla Mikko Vihriälä ja ykköspalkinnolla Markus Lehtiniemi. Vierasjoukkueesta kakkosella palkittiin Jere Harjuvaara ja ykkösellä Aleksi Vainio.

Lehdistötilaisuuden löydät täältä

 

Ottelut jatkuvat ensi viikon perjantaina Kuopiossa. Seuraava kotiottelu nähdään back-to-back -hengessä Kuopiota vastaan ensi viikon sunnuntaina 13.6. Tervetuloa jälleen sankoin joukoin Rinta-Jouppi -Areenalle!
Kotijoukkueen tilastot (lyödyt/tuodut)

Jari Ojanen 1/1

Markus Lehtiniemi 0/2

Mika Joensuu 1/0

Lauri Vihriälä 1/3

Niki Taijala 1/0

Riku Utanen 5/0

Tommi Lintala 0/1

Miska Mortensen 0/2